European Association For International Education

Verfijning van Engelse communicatievaardigheden

Bij de European Association For International Education (EAIE) speelt heldere communicatie een cruciale rol in het dagelijks contact met internationale collega's. Rob Visser, Finance Manager bij EAIE, ondervond specifieke uitdagingen in zijn communicatie met native Engels sprekenden. Om deze barrière te overwinnen en zijn professionele interacties te verbeteren, koos hij voor een cursus Zakelijk Engels bij OCD Opleidingen. Het doel was duidelijk: zijn communicatieve vaardigheden verfijnen en zijn zelfvertrouwen in zakelijke gesprekken vergroten.

Persoonlijke aanpak in professionele ontwikkeling

Het traject bij OCD Opleidingen startte voortvarend met een intakegesprek al binnen een dag na het eerste contact. "De welkomstmail van Christel zette de toon voor een warme ontvangst en alle benodigde informatie was duidelijk op de website te vinden." vertelt Rob.
Zijn waardering voor de persoonlijke benadering was groot, vooral omdat het hem in staat stelde een goede relatie op te bouwen met zijn trainer, Laura. "Laura combineert serieus trainen met ruimte voor lichtheid. Dit maakte elke sessie niet alleen leerzaam, maar ook aangenaam," voegt Rob toe.

Doelgerichte en praktische trainingssessies

De trainingssessies waren nauwkeurig afgestemd op Rob's behoeften, waarbij specifiek aandacht werd besteed aan het verbinden van de lessen met de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn het voorbereiden van vergaderingen en presentaties—cruciale onderdelen van Rob zijn rol bij EAIE.
Dat de aanpak direct toepasbaar was heeft Rob geholpen om zijn doelstelling om van ERK-niveau B1 naar B2 te gaan te bereiken. De positieve effecten van de training werden snel zichtbaar, zowel in zijn verhoogde zelfvertrouwen als in de complimenten van zijn collega's over zijn verbeterde Engels. De interactieve en dynamische aanpak hielp om snel vooruitgang te boeken.

Voortdurende verbetering en professionele voldoening

De verbetering in Rob's Engelse vaardigheden werd opgemerkt door zijn collega’s, wat leidde tot verhoogd zelfvertrouwen en minder stress in professionele situaties. Gezien de succesvolle uitkomst van de initiële trainingsperiode en de zichtbare vooruitgang in zijn taalvaardigheden, besloot Rob de training te verlengen.

Aanbeveling voor OCD Opleidingen

Rob beveelt OCD Opleidingen sterk aan bij andere organisaties die op zoek zijn naar een professioneel, persoonlijk aangepast leertraject. "OCD is een professionele organisatie die volledig aan mijn leerverwachtingen heeft voldaan," concludeert hij.

Zelf ook interesse in een maatwerk taalcursus?

Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk, vrijblijvend, contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.