Cursus Engels

Engels leren op je eigen manier

 • Jouw eigen persoonlijke trainer tijdens de cursus Engels
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel Engels leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
Informatie aanvragen

Engelse cursus op maat gemaakt

Cursus Engels is misschien wel de beste investering die je kunt doen, omdat Engels wordt gezien als dé wereldtaal. Ruim een derde van de mensen in de wereld spreekt Engels en in de Nederlandse taal komen ook veel Engelse woorden voor. Daarnaast kijken we naar veel series en films in het Engels, dus goede beheersing van de taal is van groot belang voor ons allemaal. Een cursus Engels kan hierbij goed helpen. OCD Opleidingen verzorgt cursussen Engels voor bedrijven en medewerkers die graag de Engelse taalvaardigheid willen verbeteren en zo op den duur vloeiend Engels willen kunnen spreken. Om onze cursus voor jou op maat te maken gebruiken we onze eigen OCD Opleidingen methode. Dit betekent dat je bij ons altijd een taalcursus doet op je eigen niveau. Benieuwd waarmee wij jou kunnen helpen?

Inhoud

 • Hoe verzorgt OCD een cursus Engels?
 • Engels voor beginners
 • Engels voor gevorderden
 • Zakelijk Engels
 • Spoedcursus Engels
 • Presenteren in het Engels
 • Technisch Engels
 • Juridisch Engels
 • Financieel Engels
 • Engels niveau testen
 • Alle Engelse cursussen
 • Engels leren op onze locaties
 • Hoe verzorgt OCD een cursus Engels?

  Een cursus Engels draagt bij aan jouw Engelse taalontwikkeling. Maar hoe doen wij dat nou eigenlijk? Middels een persoonlijk intakegesprek achterhalen we jouw leervraag. Waarom wil je nou eigenlijk Engels leren? Waar heb je het voor nodig? Na het achterhalen van jouw leervraag nemen we een Taaltest Engels af om te onderzoeken hoe jouw Engels op dit moment is. Met al deze informatie maken wij een persoonlijk leerplan voor jouw cursus Engels. Op basis van jouw akkoord op dit persoonlijke leerplan koppelen wij je aan een ervaren trainer/docent die een persoonlijk gesprek met jou plant. Dit gesprek is het startpunt van de cursus Engels. Onze cursus Engels kent een praktijkgerichte aanpak. Theorie, grammatica en diverse praktische oefeningen volgen elkaar op waardoor er altijd ruimte is voor jouw leervraag, die altijd centraal staat. Wij zijn namelijk pas tevreden wanneer jij dat bent.

  Na afloop van de cursus Engels

  Na afloop van de cursus Engels ontvang je altijd een OCD Opleidingen certificaat van de desbetreffende cursus Engels. Hierop staat o.a. je Engelse taal score, zodat je je niveau kan aantonen. Dus kom bij OCD Opleidingen Engels leren en vraag nu nog een gratis intakegesprek aan.

  Engels voor beginners

  Engels is internationaal gezien de meest gebruikte taal. Wanneer je in het buitenland bent en je wilt jezelf redden dan is het verstandig om over enige kennis van de Engelse taal te beschikken. Met de cursus Engels voor beginners zorg je ervoor dat je de basis van de taal onder de knie krijgt. Na de cursus heb je meer zelfvertrouwen en kan je jezelf prima redden in het Engels.

  Terug naar inhoud

  Engels voor gevorderden

  Heb je al kennis van de Engelse taal, maar wil je nog beter kunnen communiceren en schrijven? Dan is een cursus Engels voor gevorderden een prima keuze. Samen met een persoonlijke begeleider gaan we kijken wat je huidige niveau is en waar jij jezelf in wilt verbeteren. Vervolgens maken we aan de hand hiervan een leerplan op maat.

  Terug naar inhoud

  Zakelijk Engels

  Wanneer je binnen een bedrijf werkt waar Engels de voertaal is of wanneer je voor je werk veel contact hebt met het buitenland, kan het zijn dat je geacht wordt over een bepaald niveau zakelijk Engels te beschikken. Het is dan fijn dat je op een natuurlijke en correcte manier in het Engels op zakelijk niveau goed kunt communiceren. Een cursus zakelijk Engels is dan een goede manier om je niveau te verbeteren. Tijdens de cursus, die zowel individueel als klassikaal met het bedrijf kan worden gegeven, ontwikkel je jouw communicatieve vaardigheden, specialistische kennis en je zelfvertrouwen.

  Terug naar inhoud

  Spoedcursus Engels

  Heb je maar een korte periode om je Engels te verbeteren? Met een spoedcursus Engels zorgen wij er samen voor dat jij in een kort tijdsbestek op elk gewenst niveau kunt redden in het Engels. Je kan er voor kiezen om in een bepaald onderdeel snel je vaardigheden te verbeteren, zoals het presenteren in het Engels of bijvoorbeeld op juridisch gebied.

  Terug naar inhoud

  Presenteren in het Engels

  Een presentatie geven is voor veel mensen al een onzeker punt, laat staan een presentatie geven in het Engels. Dat is helemaal niet nodig want met de juiste training kost het straks geen enkele moeite meer om te presenteren in het Engels en jouw verhaal te doen voor een grote groep mensen.

  Terug naar inhoud

  Technisch Engels

  Werk je op de technische afdeling van een internationaal bedrijf of heb je te maken met buitenlandse projecten? Grote kans dat je veel moet communiceren in het Engels. Naast het gebruikelijke Engels word je dan ook geacht bekwaam te zijn in technisch Engels. Met een cursus technisch Engels leer je bijvoorbeeld hoe je betere instructies, rapportages en onderhoudsvoorschriften kunt schrijven. Daarnaast word je ook beter in het communiceren en begrijpen van ingewikkelde technisch Engelse termen.

  Terug naar inhoud

  Juridisch Engels

  Heb je een juridisch beroep of wil je graag solliciteren voor een juridische baan die internationaal georiënteerd is? Kennis van juridisch Engels kan dan een van de vereisten zijn. Om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor deze baan is het goed om een cursus juridisch Engels te volgen. De cursus wordt voor jou op maat gemaakt. Dit wil zeggen dat we kijken naar je huidige niveau en wat je behoeftes zijn. Samen maken we dan een persoonlijk leerplan zodat jij na de cursus helemaal klaar bent voor je droombaan.

  Terug naar inhoud

  Financieel Engels

  Tegenwoordig kun je op je werk bijna niet meer om de Engelse taal heen. Bedrijven breiden internationaal uit, nemen engelstalige werknemers aan, of organiseren zakenreizen naar het buitenland. Om ervoor te zorgen dat jij goed voor de dag komt met de Engelse taal bieden wij de cursus Financieel Engels aan. Als je al een goede basiskennis hebt, maar je toch wilt ontwikkelen in de financiële context van de Engelse taal dan sluit deze cursus perfect aan bij jouw behoeftes. TIjdens de cursus komen naast de spreek-, lees- en schrijfvaardigheid ook de spelling, grammatica en stijl, de financiële woordenschat en zakelijke- en financiële communicatie aan de orde. Een breed scala aan onderdelen, die ervoor zorgen dat jij na afronding van de cursus succesvol kunt communiceren in een zakelijke financiële omgeving.

  Terug naar inhoud

  Engels niveau testen

  Veel mensen zeggen de Engelse taal goed te beheersen, maar toch blijkt het vervolgens lastig om te duiden wat het niveau dan specifiek is. Om aan deze onduidelijkheid een einde te maken wordt een taalniveau in verschillende domeinen verdeeld. Voor moedertalen (NT1) wordt gebruik gemaakt van de letter F en voor tweede talen (NT2) wordt gebruik gemaakt van de letters A,B, of C. Om jouw Engelse niveau te testen kun je geheel gratis onze Engelse taaltoets doen. Deze taaltest bestaat uit 6 blokken van 5 vragen, waarbij wordt begonnen op niveau A1, gevolgd door A2, B1, B2, C1 en C2. Als je een niveau goed doorloopt ga je door naar een hoger niveau, maak je teveel fouten dan stopt de test en krijg je de uitslag te zien. Deze uitslag laat niet alleen jouw niveau zien, maar ook waar je nog wat hulp in kunt gebruiken.

  Terug naar inhoud

  Gratis intake gesprek
  Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk engels leeradvies.

  ** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
  Bel voor meer informatie

  Locaties

  Engels leren spreken, lezen en schrijven verzorgen wij onder andere op onderstaande locaties:

 • Cursus Engels in Zwolle
 • Cursus Engels in Deventer
 • Cursus Engels in Almere
 • Cursus Engels in Utrecht
 • Cursus Engels in Lelystad
 • Cursus Engels in Den Bosch

 • Andere talen

  Wil je naast Engels leren, ook een andere taal goed kunnen spreken, lezen en schrijven? Volg dan een van andere taalcursussen die je bij OCD Opleiding kunt volgen.

 • Cursus Nederlands
 • NT2 Nederlands
 • Cursus Frans
 • Cursus Duits
 • Cursus Spaans

 • Gratis Engelse Taaltoets?

  Test gratis jouw Engelse Taalniveau online.

  Bekijk gratis engelse taaltoets
  Download gratis brochure zakelijke Engelse taaltrainingen

  Waarom een taaltraining Engels van OCD Opleidingen?

  • Jouw eigen persoonlijke trainer
  • 8.7 klantwaardering
  • Leren in kleine groepen of 1-op-1
  • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
  • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
  • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

  Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: