Cursus Duits

Duits leren voor beginner en gevorderde

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
Informatie aanvragen

Cursus Duits

Ben je geïnteresseerd in de Duitse taal en zou je jouw Duitse niveau graag willen verhogen en met meer zelfvertrouwen presenteren in het Duits? Dan is een cursus Duits zeker iets voor jou! Bij OCD Opleidingen vind je altijd een Duitse cursus die bij jouw situatie past. Bij ons kun je kiezen uit 1-op-1 of klassikaal les. De cursus Duits klassikaal wordt alleen op afspraak en op locatie voor bedrijven gegeven. Verder kun jij je ook voor de online Duitse cursus inschrijven. Op deze pagina lees je alles over de cursus Duits en waarom je het beste voor OCD Opleidingen kunt kiezen.

Een cursus Duits speciaal voor jou

Het is een van de meest gesproken talen in Europa: Duits. Niet alleen in Duitsland zelf, ook in landen als Oostenrijk, Zwitserland en zelfs buiten Europa wordt het Duits gesproken. De kans is dus groot dat je op de een of andere manier in aanraking komt met de taal. Misschien heb je wel familie of vrienden in Duitstalig gebied wonen of heb je door je werk veel te maken met de taal. Een goede kennis van het Duits is in deze situaties van groot belang. De cursussen van OCD Opleidingen kunnen hierbij een goede steun in de rug zijn. Met behulp van onze eigen methode geven wij verschillende cursussen Duits op je eigen niveau. Presenteren, schrijven of communiceren in het Duits wordt bij OCD Opleidingen een fluitje van een cent.

Inhoud

 • Hoe verzorgt OCD een cursus Duits?
 • Spoedcursus Duits
 • Zakelijk Duits
 • Technisch Duits
 • Presenteren Duits
 • Schrijven in het Duits
 • Locaties cursus Duits
 • Cursus Duits Almere
 • Cursus Duits Deventer
 • Cursus Duits Zwolle
 • Cursus Duits Utrecht
 • Voordelen cursus Duits
 • Alle taalcursussen OCD Opleidingen
 • Hoe verzorgt OCD een cursus Duits?

  Als je begint met een cursus Duits bij OCD Opleidingen stippelen we samen een persoonlijke leerroute uit. We voeren eerst een kennismakingsgesprek, waarin we zullen kijken naar jouw situatie. Waarom wil je je Duits eigenlijk ontwikkelen en vooral: hoe? Hierna zullen we een taaltest Duits afnemen om te kijken hoe jouw Duits er op dit moment voor staat. Aan de hand van deze informatie ontwikkelen we een persoonlijk leerplan, afgestemd op jouw situatie en jouw wensen. Vanuit dit plan zullen we aan de slag gaan. Of je nu wilt leren presenteren, schrijven of communiceren; jouw persoonlijke leerdoel staat altijd centraal. Na afronding van de cursus Duits, ontvang je bij OCD Opleidingen certificaat van de desbetreffende cursus. Hierop staat o.a. jouw Duitse taalscore, zodat je altijd in één oogopslag kunt laten zien wat jouw niveau is.

  Spoedcursus Duits

  Wil jij graag in een korte tijd je Duits verbeteren? Dan is de spoedcursus Duits precies wat je zoekt. Met de speciaal ontworpen cursus zorgen we er samen voor dat je in een mum van tijd de Duitse taal onder de knie krijgt. Schrijven, lezen, spreken; alle belangrijke onderdelen komen in de spoedcursus Duits aan bod.

  Terug naar inhoud

  Zakelijk Duits

  Ook op de werkvloer is Duits een steeds vaker gehoorde taal. Contact met Duitstalige landen is bij veel internationale bedrijven de normaalste zaak van de wereld. Het kan natuurlijk ook zijn dat Duits de voertaal binnen jouw bedrijf is. Het is dan prettig om op goed niveau met elkaar en met de klant te kunnen communiceren. De cursus zakelijk Duits is hiervoor een goede training. Tijdens de cursus leer je het presenteren in het Duits, technisch Duits en het inkopen en onderhandelen in het Duits.

  Terug naar inhoud

  Technisch Duits

  Kom jij in jouw technische werk veel in aanraking met het Duits? Dan is de cursus technisch Duits echt iets voor jou. Veel mensen hebben vaak wel enige basiskennis van de Duitse taal, maar vinden het vaak nog lastig om dit in een professionele technische omgeving te gebruiken. In de cursus gaan we onder andere aan de slag met de technische woordenschat en de communicatie in het Duits en leggen we de basis voor jouw technische Duitse vaardigheden.

  Terug naar inhoud

  Presenteren in het Duits

  Het spreken voor grote groepen zorgt bij veel mensen voor kriebels in de buik. Als je het dan ook nog eens in een vreemde taal moet doen, is het natuurlijk helemaal spannend. Met de cursus presenteren in het Duits is dit straks verleden tijd. Door samen te werken aan jouw presentatie- en spreekvaardigheden, doe jij binnenkort met groot gemak jouw presentatie in het Duits.

  Terug naar inhoud

  Duits schrijven

  Niet alleen het spreken, ook het schrijven is voor veel mensen niet altijd even makkelijk. Het spreken lukt in veel gevallen wel, maar het is vaak lastig om dit om te zetten naar woorden op papier. In de cursus Duits schrijven gaan we daarom aan de slag met de spelling, grammatica en andere schrijfvaardigheden. Op deze manier wordt het opstellen van mails, nieuwsbrieven of andere teksten straks een fluitje van een cent.

  Terug naar inhoud

  Op welke locaties kun je de cursus Duits bij ons volgen?

  Wist je dat wij met OCD Opleidingen meerdere locaties over heel Nederland verspreidt hebben zitten? Het mooie is dat er daardoor een grote kans bestaat dat je de Duitse cursus bij jou in de buurt kunt volgen. Ben je geïnteresseerd in de cursus Duits en wil je weten of wij deze bij jou in de buurt geven? Dan kun je in ieder geval bij onderstaande locaties terecht:

  Cursus Duits Almere

  Al met al kunnen er dus verschillende redenen zijn om een cursus Duits te willen volgen. Het goede nieuws is dat de cursus op verschillende locaties in het land gegeven wordt. Woon jij bijvoorbeeld in of in de buurt van Almere? Aan de Veluwezoom 5 kun je terecht voor de cursus Duits die bij jou past!

  Terug naar inhoud

  Cursus Duits Deventer

  Woon je in het oosten van het land? Ook dan is er een cursus Duits bij jou in de buurt. Aan de Keizerstraat 39 in Deventer, bijvoorbeeld. Ben jij dus geïnteresseerd in één van onze cursussen Duits en woon je in de buurt van de Koekstad? Dan ben je op onze leslocatie in Deventer aan het juiste adres!

  Terug naar inhoud

  Cursus Duits Zwolle

  In het oosten van het land kun je niet alleen in Deventer terecht; ook een cursus Duits in Zwolle kan je bij ons volgen. Voor de Blauwvingers van ons land geven wij onze cursussen aan het Assendorperplein. Studeren, een lekker kopje koffie of een goede lunch; op onze leslocatie in Zwolle kan het allemaal!

  Terug naar inhoud

  Cursus Duits Utrecht

  Is Utrecht ‘je stadsie’? Goed nieuws: ook daar kun je terecht voor onze cursussen Duits. Woon jij dus in de Domstad en wil je je Duitse vaardigheden graag verbeteren? Dan is onze leslocatie aan de Computerweg 22 in Utrecht voor jou dé plek!

  Terug naar inhoud

  Wanneer je niet dichtbij één van onze locaties in Nederland woonachtig bent, kun je ervoor kiezen om een online cursus Duits bij ons af te nemen. Zelfs online leren wij je graag hoe jij de Duitse taal in jouw dagelijkse leven kunt inzetten. Een cursus Duits spreken hoeft niet per se klassikaal of 1-op-1 uitgevoerd te worden. Met de online Duits cursus leer jij evengoed Duitse spreek-, lees- en schrijfvaardigheid aan.

  Wat zijn de voordelen van een Duits cursus via OCD Opleidingen?

  Het mooie aan de cursussen Duits die wij je aanbieden is dat jij zelf de regie over jouw leerproces behoudt. Jij bepaalt wanneer en hoe laat je de lessen met jouw persoonlijke trainer inplant. Je voltooid de lessen op jouw eigen tempo, waardoor er voor jou geen kostbare tijd verloren gaat. Daarnaast is de gehele cursus op maat voor je samengesteld. Hierdoor behoud je jouw motivatie en heb je er écht iets aan.

  Welke andere taalcursussen kan je bij OCD Opleidingen volgen?

  Wist je dat wij naast een cursus Duits ook allerlei andere taalcursussen aanbieden? Je kunt OCD Opleidingen ook wel als een taalinstituut zien. Wij hebben jarenlang ervaring met het aanbieden van verschillende soorten taalcursussen. Van een cursus Duits klassikaal tot een cursus Duits spreken of een cursus zakelijk Duits. Daarnaast zijn al deze soorten cursussen ook voor verschillende talen in te zetten. De taalcursus kun je zowel op zakelijk als recreatief niveau volgen. Er is niets leukers dan een nieuwe taal aanleren. Hieronder lees je uit welke talen je bij ons kunt kiezen:

 • Cursus Nederlands
 • NT2 Nederlands
 • Cursus Frans
 • Cursus Engels
 • Cursus Spaans
 • Gratis intake gesprek
  Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk duits leeradvies.

  ** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
  Bel voor meer informatie

  Gratis Duitse Taaltoets?

  Test gratis jouw Duitse Taalniveau online.

  Bekijk gratis Duitse taaltoets

  Waarom een taaltraining Duits van OCD Opleidingen?

  • Jouw eigen persoonlijke trainer
  • 8.7 klantwaardering
  • Leren in kleine groepen of 1-op-1
  • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
  • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
  • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

  Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: