OCD Opleidingen
Kom bij ons je grenzen verleggen
Nederlands en werk (NT2)
Doelgroep
U spreekt al enig Nederlands maar u vindt het nog niet genoeg. U wilt meer woorden kennen, makkelijker lezen, schrijven en beter in het Nederlands kunnen praten.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start u met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werkt u samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
U wilt graag goed Nederlands leren spreken, schrijven, lezen en luisteren.
U bent op zoek naar woorden en handige zinnen en uitdrukkingen die u kunt gebruiken om met andere mensen te praten. Dan is deze cursus geschikt voor u.
 
In de lessen werkt u aan;
  • Beter leren spreken;
  • Het uitbreiden van uw woordenschat;
  • Oefenen met schrijven;
  • Beter leren lezen;
  • Oefenen met luisteren en
  • Het verbeteren van uw uitspraak.
U krijgt een eigen cursusboek en kunt thuis oefenen op de computer. Als u ook thuis en buitenshuis oefent heeft u sneller succes.
 
Onze aanpak:
Bij OCD Opleidingen staat maatwerk voorop. Wij helpen u uw leerdoelen te bereiken. Daarnaast besteden wij in het intakegesprek aandacht aan wat precies wilt leren. Aan de hand daarvan kiezen wij passend lesmateriaal voor u uit.

Lesvormen
Open leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijgt u een eigen werkplek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal. U werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. U werkt ook samen met de docent aan uw eigen doelen. Deze worden bij de start van de cursus met u besproken. Zo werkt u altijd aan uw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor u.
 
Het OLCT in Deventer is op de volgende dagen geopend:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur en 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
U bepaalt zelf hoeveel lessen u per week wilt volgen.
U reserveert uw lessen van te voren.
 
Individueel
De individuele training gaat uit van een 1 op 1 situatie tussen deelnemer en trainer. De leerdoelen van de deelnemer staan hierbij centraal. Deze persoonlijke manier van werken geeft u de mogelijkheid om in zeer korte tijd flinke stappen te zetten. Daarnaast worden de lesdata en de lestijden volledig aangepast aan uw agenda.
 
Bedrijfsgroep (3 tot 10 personen)
Tijdens de groepstraining behandelt de trainer diverse onderwerpen toegespitst op de gezamenlijke leerdoelen en de deelnemers krijgen de gelegenheid om zelf verder te oefenen. Tevens besteedt de trainer extra aandacht aan de persoonlijke leerdoelen per deelnemer.

Studieduur
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Wij werken in het Open leercentrum Talen met standaard blokken van 15 weken met 6 lesuren per week, verdeeld over 2 of 3 lesmomenten. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.  
 
OLCT
15 lesweken x 6 uur per week
 
Individueel
10 lessen van 2 uur.
 
Bedrijfsgroep
8 lessen van 2,5 uur.

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Zwolle | Assendorperdijk 1 | 8012 EG
Utrecht | Computerweg 22 | 3542 DR
Enschede | Wethouder Beverstraat 185 | 7543 BK
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Vervolgtrainingen
Efficient communiceren in het Nederlands
Staatsexamen I
Schrijven en rapporteren

Kosten
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.   
 
OLCT
Lesgeld € 2.850,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Individueel
Lesgeld € 2.100,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
Lesgeld € 5.700,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op voor een intakegesprek. Na deze intake kunt u op iedere gewenst moment starten met uw persoonlijke training.

Gratis taalvaardigheid test
Test je Taalvaardigheid en krijg gratis persoonlijk advies van onze docenten
Test uitvoeren
Waarom een training van OCD Opleidingen?