OCD Opleidingen
Kom bij ons je grenzen verleggen
Staatsexamen I (NT2)
Doelgroep
Het Examenprogramma I van staatsexamen NT2 is bedoeld voor mensen die een mbo functie op de arbeidsmarkt willen vervullen en voor mensen die hiervoor een beroepsopleiding willen gaan volgen.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start u met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werkt u samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
De opleiding Staatsexamen I behandeld de volgende onderwerpen:
 
Examen Lezen
Het examen Lezen bestaat uit één deel. U krijgt een boekje met daarin acht teksten. Bij deze teksten moet u maximaal 44 vragen beantwoorden. Per tekst zijn er vier tot acht vragen.  
 
Examen Luisteren
Het examen Luisteren bestaat uit drie delen: A, B en C, met daarin vijf teksten. De teksten worden gesproken door een of meer sprekers. Zij vertellen over een onderwerp of praten met elkaar over een onderwerp. Het examen bestaat uit 40 vragen. Per tekst zijn er minimaal vijf en maximaal 10 vragen.
 
Examen Schrijven
Het examen Schrijven bestaat uit verschillende schrijfopdrachten:
1. Zinnen schrijven, 2. Een brief, tekst of formulier aanvullen, 3. Een korte of middellange tekst schrijven.
 
Examen Spreken
In het examen Spreken krijgt u verschillende opdrachten: korte en middellange en (in Programma II) langere. Bij de korte opdrachten moet u een paar woorden of een of twee zinnen zeggen. Bij de middellange opdrachten moet u een langere reactie geven.

Lesvormen
Open leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijgt u een eigen werkplek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal. U werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. U werkt ook samen met de docent aan uw eigen doelen. Deze worden bij de start van de cursus met u besproken. Zo werkt u altijd aan uw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor u.
 
Het OLCT in Deventer is op de volgende dagen geopend:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur en 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
U bepaalt zelf hoeveel lessen u per week wilt volgen.
U reserveert uw lessen van te voren.
 
Individueel
De individuele training gaat uit van een 1 op 1 situatie tussen deelnemer en trainer. De leerdoelen van de deelnemer staan hierbij centraal. Deze persoonlijke manier van werken geeft u de mogelijkheid om in zeer korte tijd flinke stappen te zetten. Daarnaast worden de lesdata en de lestijden volledig aangepast aan uw agenda.
 
Bedrijfsgroep (3 tot 10 personen)
Tijdens de groepstraining behandelt de trainer diverse onderwerpen toegespitst op de gezamenlijke leerdoelen en de deelnemers krijgen de gelegenheid om zelf verder te oefenen. Tevens besteedt de trainer extra aandacht aan de persoonlijke leerdoelen per deelnemer.

Studieduur
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Wij werken in het Open leercentrum Talen met standaard blokken van 15 weken met 6 lesuren per week, verdeeld over 2 of 3 lesmomenten. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.  
 
OLCT
15 lesweken x 6 uur per week
 
Individueel
10 lessen van 2 uur.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
8 lessen van 2,5 uur.

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Zwolle | Assendorperdijk 1 | 8012 EG
Utrecht | Computerweg 22 | 3542 DR
Enschede | Wethouder Beverstraat 185 | 7543 BK
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Vervolgtrainingen
Staatsexamen II

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is om uw doelen te halen. Op basis van een gratis en vrijblijvende intake en screening adviseren wij u over de mogelijkheden.
 
OLCT
Lesgeld € 2.850,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Individueel
Lesgeld € 2.100,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
Lesgeld € 5.700,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op voor een intakegesprek. Na deze intake kunt u op ieder gewenst moment starten met uw persoonlijke training.
 
Het is eventueel mogelijk het lesgeld in 5 tot 8 termijnen te betalen.

Gratis taalvaardigheid test
Test je Taalvaardigheid en krijg gratis persoonlijk advies van onze docenten
Test uitvoeren
Waarom een training van OCD Opleidingen?