Taaltoets Engels

powered by Typeform


Wil jij jouw Engels taalniveau verbeteren?

Bekijk Engelse Taalcursus en Trainingen

Hoe kan ik mijn Engels niveau testen?

Je Engelse taal testen? Met behulp van onze Engelse taaltoets kan je geheel gratis je niveau testen en kom je erachter waar je erg goed in bent en waar je nog wel wat hulp bij kan gebruiken. Onze taaltest bestaat uit 6 blokken met elk 5 vragen. We beginnen op A1 niveau, gevolgd door A2, B1, B2, C1 en C2. Elke keer wanneer je een niveau goed doorloopt ga je door naar een niveau hoger. Heb je te veel fouten gemaakt dan stopt de Engelse taaltest en ga je direct naar de uitslag. Tijdens de uitslag weet je wel taalniveau je hebt, wat er goed ging en waar je nog wel wat hulp bij kan gebruiken.

Wat betekenen alle verschillende taalniveau´s?

Taalniveau wordt verdeeld in verschillende domeinen om de taalvaardigheid te duiden. Voor moedertalen (NT1) wordt gebruik gemaakt van de letter F en voor tweede talen (NT2) wordt gebruik gemaakt van de letters A, B en C Zodra je de test hebt afgerond krijg je meteen te zien op welk niveau je zit. Leuk, maar wat betekenen de verschillende taalniveau´s eigenlijk?

A1-niveau | Beginner in Engelse taal

Schrijven

Kan formulieren invullen met persoonlijke gegevens en een korte tekst schrijven voor op een kaart.

Luisteren

Kan bekende uitdrukking en eenvoudige zinnen verstaan, mits er rustig en duidelijk wordt gesproken.

Gesprekken voeren

Kan gesprekken voeren wanneer hij of zij op vakantie is. Denk dan bijvoorbeeld aan het bezoeken van een bakkerij.

Lezen

Kan bekende woorden en zinnen lezen die veel voorkomen op televisie of op posters.

Spreken

Kan zich verstaanbaar maken met losse en korte woorden waarbij zinnen nog geen goede structuur hebben.

A2-niveau | Basiskennis Engelse taal

Luisteren

Kan de belangrijkste punten halen uit zinnen en belangrijke boodschappen indien er op een rustige manier wordt gesproken.

Lezen

Kan makkelijke teksten lezen en de belangrijkste informatie hier uit halen.

Spreken

Kan met eenvoudige woorden en zinnen uitleg geven over dagelijkse situaties.

Gesprekken voeren

Kan gesprekken voeren met eenvoudige bewoordingen, vragen stellen aan de gesprekspartner en vragen beantwoorden over alledaagse dingen.

Schrijven

Kan in korte en eenvoudige bewoordingen brieven schrijven waarbij de strekking duidelijk is.

B1-niveau | Zelfstandig gebruik Engelse taal

Luisteren

Kan informatie uitingen over onderwerpen die veel voorkomen in het dagelijks begrijpen.

Lezen

Kan berichten over onderwerpen die veel voorkomen in het dagelijks leven op een redelijke manier begrijpen.

Spreken

Kan op een eenvoudige manier onderwerpen uit het eigen dagelijkse leven voordragen.

Gesprekken voeren

Kan vrij gemakkelijk aan een gesprek deelnemen over alledaagse onderwerpen en zaken regelen.

Schrijven

Kan op een begrijpelijke manier teksten schrijven over dingen die in het dagelijks leven gebeuren, waarbij de boodschap duidelijk is.

B2-niveau | Zeer goede beheersing Engelse taal

Luisteren

Kan moeilijke informatie begrijpen over onderwerpen die in het dagelijks leven en op het werk voorkomen. Kan goed gesprekken voeren over deze onderwerpen.

Lezen

Kan woorden en zinnen begrijpen waar persoonlijke interesse ligt, als ook op zakelijk vlak. Kan teksten goed begrijpen die binnen kennisgebied vallen.

Spreken

Heeft geen problemen gedetailleerde informatie te delen over onderwerpen waar interesse ligt. Zowel persoonlijk als op werkgebied.

Gesprekken voeren

Kan makkelijk deelnemen aan zowel informele als informele gesprekken die binnen kennis- en interessegebied vallen. Kan over deze onderwerpen discussies voeren.

Schrijven

Heeft geen probleem om kennis op een duidelijke manier op te schrijven over onderwerpen die vallen binnen eigen interessegebied en werk gerelateerd.

C1-niveau | Uitstekende beheersing Engelse taal

Luisteren

Heeft geen probleem om gesprekken te volgen en te begrijpen die buiten persoonlijke interesse- en werkgebied vallen. Begrijpt ook verschillende uitdrukkingen.

Lezen

Kan gedetailleerde, lange en moeilijke teksten begrijpen die vallen binnen persoonlijke interessegebied en vakgebied.

Spreken

Kan moeiteloos een gedetailleerde beschrijving geven van een complex onderwerp. Heeft daarnaast geen moeite om vloeiend over deze materie te presenteren.

Gesprekken voeren

Kan zich makkelijk en spontaan in moeilijke bewoording uitdrukken. Heeft geen moeite om te schakelen van onderwerp binnen een gesprek.

Schrijven

Kan goed onderbouwde teksten schrijven over ingewikkelde onderwerpen die zowel binnen als buiten interesse- en vakgebied vallen. Schrijft vrijwel zonder fouten.

C2-niveau | Vlekkeloze beheersing Engelse taal

Luisteren

Heeft geen moeite om alles duidelijk en exact te begrijpen.

Lezen

Kan zonder moeite informatie uit verschillende bronnen samenvatten en beargumenteren.

Spreken

Kan moeiteloos gesprekken aangaan en deze constructief laten verlopen, waarbij uitdrukkingen geen drempel zijn en nuances worden begrepen.

Gesprekken voeren

Kan gesprekken aangaan zonder enkele moeite waarbij het gesprek volledig wordt begrepen. Er wordt niet gezocht naar woorden.

Schrijven

Schrijft duidelijk, kan moeilijke woorden gebruiken, volgens de juiste spelling en grammatica. Kan dit ook indien de aandacht op iets anders is gericht.

Wil jij jouw niveau voor Engels eenvoudig verbeteren?

Bekijk Engelse Taalcursus en Trainingen

Hebben jullie ook taaltesten in andere talen?

Omdat Engels de grootste en bekendste taal op de wereld is, is het verstandig om goed overweg te kunnen in de Engelse taal. Naast het Engels zijn er nog andere talen die veel worden gesproken. Om te kijken op welk niveau je zit kan je bij ons onder andere je niveau Duits testen en je niveau Nederlands testen om zo een goed inzicht te krijgen.

Cursus Engels

Omdat Engels de grootste en bekendste taal op de wereld is, is het verstandig om een cursus Engels te volgen. Ook in het buitenland zul je jezelf dan goed verstaanbaar kunnen maken. Het beste is om dit te doen onder deskundige begeleiding. Zij kunnen goed inschatten waar jouw vraagstuk ligt en kunnen van daaruit een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Je kunt bij ons Engels leren in Utrecht, een Cursus Engels in Almere volgen, een Cursus Engels in Zwolle volgen en in nog meer steden. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!