Excel trainingen
Training op maat

Kom bij ons je Excel skills verbeteren

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
Informatie aanvragen

Training Excel

Heb je moeite met Excel? Je bent niet de enige. De afgelopen jaren hebben duizenden mensen hun Microsoft skills verbeterd met onze trainingen. Of jij nu een beginner, gevorderd of vergevorderd bent; we hebben Microsoft trainingen voor iedereen. Ben je benieuwd hoe goed je Excel vaardigheid op dit moment is? Dan raden we je aan om een gratis vaardigheidstest uit te voeren. Op deze pagina lees je alles over onze Excel trainingen en waarom je het best voor OCD kan kiezen!


Een cursus Excel speciaal voor jou

Excel is een van de meest populaire en nuttige softwaretoepassingen die beschikbaar zijn. Het is een krachtige tool die door veel mensen en organisaties wordt gebruikt voor het opslaan, analyseren, organiseren en visualiseren van gegevens. Het belang van Excel ligt in zijn veelzijdigheid en bruikbaarheid in verschillende domeinen zoals finance, accounting, marketing en operations. Excel stelt gebruikers in staat om complexe gegevens te organiseren en te presenteren op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen en efficiënter kunnen werken. Het kan ons helpen om snel en nauwkeurig berekeningen uit te voeren, grafieken en diagrammen te maken om trends en relaties te visualiseren, en gegevens te analyseren om waardevolle inzichten te verkrijgen. Excel is daarom een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die met gegevens werkt, van studenten en docenten tot zakenmensen en onderzoekers.

Efficiënt gebruik van Excel is een grote toevoeging op het dagelijks werk van veel mensen en daarmee ook een veelgevraagde vaardigheid op de arbeidsmarkt. Door de vele functies en mogelijkheden van Excel te begrijpen, kunnen gebruikers hun vaardigheden verbeteren en hun werkprocessen optimaliseren, wat uiteindelijk kan leiden tot betere resultaten en meer succes in hun professionele leven.

Bij OCD Opleidingen stemmen we de cursus Excel af op jouw ontwikkeldoelen en werksituatie. Zo weet je zeker dat je naast de basis van Excel ook datgene leert wat jou in je werk verder helpt!


Inhoud

 • Hoe verzorgt OCD een cursus Excel?
 • Voor wie zijn de Excel cursussen van OCD bedoelt?
 • Basis cursus Excel
 • Gevorderden cursus Excel
 • Op welke locaties kan je een cursus Excel volgen via OCD Opleidingen?
 • Wat zijn de voordelen van een cursus Excel via OCD Opleidingen?
 • Welke andere Microsoft-cursussen kan je bij OCD Opleidingen volgen?
 • Gratis Excel scan?
 • Ons aanbod cursussen en trainingen

 • Hoe verzorgt OCD een cursus Excel?

  Als je begint met een cursus Excel bij OCD Opleidingen stippelen we samen een persoonlijke leerroute uit. We voeren eerst een kennismakingsgesprek, waarin we zullen kijken naar jouw situatie, wie jij bent, waarom je eigenlijk je Excel skills wil ontwikkelen en vooral: hoe? Voorafgaand aan dit kennismakingsgesprek vragen we je om een Excel scan te maken. Zo kunnen wij inschatten hoe jouw Excel kennis en vaardigheden er op dit moment voor staan. Aan de hand van deze informatie ontwikkelen we een persoonlijk leerplan, afgestemd op jouw situatie en jouw wensen. Vanuit dit plan zullen we aan de slag gaan. Waar je ook staat op het gebied van Excel: in onze maatwerk training staat jouw persoonlijke leerdoel altijd centraal. Na afronding van de cursus Excel, ontvang je bij OCD Opleidingen certificaat van de desbetreffende cursus. Hierop staat welke onderdelen jij met jouw trainer behandeld hebt, zodat je altijd in één oogopslag kunt laten zien over welke kennis en vaardigheden jij beschikt.


  Voor wie zijn de Excel cursussen van OCD bedoelt?

  Deze training is geschikt voor iedereen die optimaal gebruik wil maken van Microsoft Excel. Je werkt wel met Excel maar haalt nog niet alle mogelijkheden uit het programma. Bij OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter. Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start je met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werk je samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

  De Excel cursus van OCD Opleidingen wordt vanwege het maatwerk in een individuele setting met trainer gegeven.

  Terug naar inhoud


  Basis cursus Excel

  In de basiscursus Excel leer je de belangrijkste elementen van Excel gebruiken en toepassen. Om Excel goed te kunnen gebruiken is het van belang dat je eerste de basis aanleert. Om efficiënt met jouw trainingstijd om te gaan leren we je gelijk hoe je deze basis toe kan passen in jouw dagelijkse werkzaamheden.

  We doorlopen de belangrijkste en meest gebruikte functionaliteiten van Excel. Je leert om daar efficiënt, handig en snel mee om te gaan. MS Excel kent een breed assortiment aan formules, functies en oplossingen die uw werk makkelijker kunnen maken. Je leert onder andere om een professionele spreadsheet op te zetten, aan te passen en te gebruiken, maar ook hoe je de meest gebruikte functies inzet en hoe je grafieken maakt.

  Terug naar inhoud


  Gevorderden cursus Excel

  De cursus Excel voor gevorderden is geschikt voor iedereen die optimaal gebruik wil maken van Microsoft Excel. Je werkt wel met Excel maar haalt nog niet alle mogelijkheden uit het programma. Naast de basis voor het gevorderde gebruik maken we de trainingen op maat voor jouw specifieke ontwikkeltrajecten.

  Tijdens een vrijblijvend intakegesprek start je samen met een van onze studieadviseurs met het opstellen van persoonlijke leerdoelen die gedurende de hele cursus centraal zullen staan.

  In de cursus Excel voor gevorderden leer je de belangrijkste elementen van Excel gebruiken en toepassen in jouw dagelijkse werkzaamheden. We doorlopen de belangrijkste en meest gebruikte functionaliteiten van Excel en leren je om daar efficiënt, handig en snel mee om te gaan.

  Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn onder andere:

  • Het maken van een simpele draaitabel en draaigrafiek;
  • Het opzetten van een Excel rekenmodel en het verwerken van data uit een exportbestand.
  • Diverse geneste functies en formules zoals: ALS, AANTAL.ALS, HORIZONTAAL ZOEKEN
  • Uitgebreid filteren van gegevens en sorteren van data.
  • Het maken van een uitgebreide draaitabel en draaigrafiek
  • Opzetten van een gevorderd Excel rekenmodel
  • Professioneel data verwerken vanuit een exportbestand.

  Terug naar inhoud


  Op welke locaties kan je een cursus Excel volgen via OCD Opleidingen?

  Wist je dat wij met OCD Opleidingen over heel Nederland verspreid zitten? Wij hebben diverse locaties in steden door heel Nederland en kunnen hierdoor altijd een cursus in jouw buurt verzorgen. Ben je geïnteresseerd in de cursus Excel en wil je weten of wij deze bij jou in de buurt geven? Je kan hier kijken in welke steden wij locaties gevestigd hebben.

  Wanneer je niet dichtbij één van onze locaties in Nederland woonachtig bent, kun je ervoor kiezen om een onlinecursus Excel bij ons af te nemen. We leren je dan digitaal, bijvoorbeeld via Teams, hoe jij Excel in jouw dagelijkse leven kunt inzetten. Een cursus Excel spreken hoeft niet per se klassikaal of 1-op-1 uitgevoerd te worden. Met de online Excel cursus leer jij evengoed Excel kennis- en vaardigheden aan.

  Terug naar inhoud


  Wat zijn de voordelen van een cursus Excel via OCD Opleidingen?

  De Excel cursussen die we jou bij OCD Opleidingen aanbieden zijn volledig afgestemd op jou. Op deze manier houd jij zelf de regie over jouw eigen leerproces. In overleg met jouw trainer bepaal je zelf wanneer en hoe laat je les hebt. Zo passen de lessen altijd in jouw schema en gaat er voor jou ook geen kostbare tijd verloren. Juist dit maatwerk zorgt ervoor dat je jouw motivatie behoudt en je écht wat aan de cursus hebt.


  Welke andere Microsoft-cursussen kan je bij OCD Opleidingen volgen?

  Wist je dat wij naast een cursus Excel ook allerlei andere Microsoft-cursussen aanbieden? Bij OCD Opleidingen hebben we ruime ervaring met het geven van diverse maatwerktrainingen op het gebied van Microsoft. Zo bieden we SharePoint, Office Suite, Virtual Basic (VBA) en Power BI* trainingen aan, maar kan je ook beginnen met de basis door te starten met een training Microsoft Office 365.

  *Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

  Terug naar inhoud


  Test gratis jouw Excel-niveau online.


  Gratis intake gesprek
  Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk Microsoft Excel leeradvies.

  ** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
  Bel voor meer informatie

  Terug naar inhoud

  Waarom een training Excel van OCD Opleidingen?

  • Jouw eigen persoonlijke trainer
  • 8.7 klantwaardering
  • Leren in kleine groepen of 1-op-1
  • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
  • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
  • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

  Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: