OCD Opleidingen
Kom bij ons je grenzen verleggen
Efficiënt communiceren in het Nederlands (NT2)
Doelgroep
De training is bestemd voor iedereen die in zijn functie of het dagelijks leven in contact komt met de Nederlandse taal. U heeft een goede basiskennis en wilt zich verder ontwikkelen om de Nederlandse taal in een professionele werkomgeving te gebruiken. U heeft een startniveau rond A2- B1.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start u met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werkt u samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
U wilt graag goed voor de dag komen met uw Nederlands en bent op zoek naar handige zinnen en uitdrukkingen die u kunt gebruiken om succesvol te communiceren in een zakelijke omgeving.
 
De volgende onderdelen komen aan de orde.
  • Spreek-, lees- en schrijfvaardigheid
  • Woordenschat
  • Spelling, grammatica, stijl
  • Zakelijke communicatie
 
De beschreven onderdelen vormen de basis voor deze training, op basis van de wensen en behoeften van de groep of de individuele kandidaat kunnen onderwerpen om maat aangeboden of toegevoegd worden.
 
De training is uitermate geschikt voor personen met een goede basiskennis, maar die op zoek zijn naar verdieping en verdere ontwikkeling van de Nederlandse taal.

Lesvormen
Open leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijgt u een eigen werkplek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal. U werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. U werkt ook samen met de docent aan uw eigen doelen. Deze worden bij de start van de cursus met u besproken. Zo werkt u altijd aan uw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor u.
 
Het OLCT in Deventer is op de volgende dagen geopend:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur en 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
U bepaalt zelf hoeveel lessen u per week wilt volgen.
U reserveert uw lessen van te voren.
 
Individueel
De individuele training gaat uit van een 1 op 1 situatie tussen deelnemer en trainer. De leerdoelen van de deelnemer staan hierbij centraal. Deze persoonlijke manier van werken geeft u de mogelijkheid om in zeer korte tijd flinke stappen te zetten. Daarnaast worden de lesdata en de lestijden volledig aangepast aan uw agenda.
 
Bedrijfsgroep (3 tot 10 personen)
Tijdens de groepstraining behandelt de trainer diverse onderwerpen toegespitst op de gezamenlijke leerdoelen en de deelnemers krijgen de gelegenheid om zelf verder te oefenen. Tevens besteedt de trainer extra aandacht aan de persoonlijke leerdoelen per deelnemer.

Studieduur
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Wij werken in het Open leercentrum Talen met standaard blokken van 15 weken met 6 lesuren per week, verdeeld over 2 of 3 lesmomenten. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.  
 
OLCT
15 lesweken x 6 uur per week
 
Individueel
10 lessen van 2 uur.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
8 lessen van 2,5 uur.

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Zwolle | Assendorperdijk 1 | 8012 EG
Utrecht | Computerweg 22 | 3542 DR
Enschede | Wethouder Beverstraat 185 | 7543 BK
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Vervolgtrainingen
Intensief communiceren in het Nederlands

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is om uw doelen te behalen. Op basis van een gratis en vrijblijvende intake en screening adviseren wij u over de mogelijkheden.
 
OLCT
Lesgeld € 2.850,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Individueel
Lesgeld € 2.100,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
Lesgeld € 5.700,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op voor een intakegesprek. Na deze intake kunt u op iedere gewenst moment starten met uw persoonlijke training.
 
Het is eventueel mogelijk het lesgeld in 5 tot 8 termijnen te betalen.

Gratis taalvaardigheid test
Test je Taalvaardigheid en krijg gratis persoonlijk advies van onze docenten
Test uitvoeren
Waarom een training van OCD Opleidingen?