OCD Opleidingen
Kom bij ons je grenzen verleggen
Inburgeren in Nederland (NT2)
Doelgroep
Dit programma is geschikt voor nieuwkomers. U spreekt beperkt tot geen Nederlands, of u spreekt al enig Nederlands maar u vindt het nog niet genoeg. U wilt meer woorden kennen, makkelijker lezen, schrijven en beter in het Nederlands kunnen praten. U kunt in ons Open Leercentrum Talen (OLCT) terecht vanaf het basisniveau tot en met half gevorderd niveau.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start u met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werkt u samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
De training richt zich op de volgende 6 examenonderdelen:
 
Kennis Nederlandse Maatschappij  (45 minuten)
Het examen Kennis Nederlandse Maatschappij doet u op de computer. Op het examen krijgt u korte filmpjes te zien. Over die filmpjes krijgt u vragen. Het examen heeft ongeveer 43 vragen.
 
Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (40 minuten)
Het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken. U moet thuis of op school opdrachten doen. Het resultaat stuurt u naar DUO. Daarvoor moet u kaarten gebruiken. Deze kaarten heten Resultaatkaarten. DUO kijkt of u de opdrachten goed gedaan hebt. Dan krijgt u een gesprek bij DUO. Op het gesprek krijgt u vragen. Het gesprek duurt ongeveer 40 minuten.
 
Spreekvaardigheid A2  (35 minuten)
Deze toets heeft twee delen:
Deel 1 – U ziet een filmpje. Een persoon vraagt iets aan u en u moet een antwoord inspreken. Deel 2 - U ziet een filmpje. Het filmpje wordt gestopt. U moet reageren. U kiest via multiple choice de beste mogelijkheid.
 
Luistervaardigheid  (45 minuten)
Het luisterexamen doet u ook op de computer. U kijkt naar filmpjes en u luistert naar luisterteksten. Bij elk filmpje of luistertekst krijgt u een paar vragen. De teksten en vragen gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Het luisterexamen heeft ongeveer 25 vragen.
 
Leesvaardigheid  (50 minuten)
Het leesexamen doet u op de computer. U leest teksten en bij elke tekst krijgt u een paar vragen. De teksten en de vragen gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. U leest bijvoorbeeld een tekst uit de krant of een mailtje van een docent. Het leesexamen heeft ongeveer 25 vragen.
 
Schrijfvaardigheid  (35 minuten)
Het schrijfexamen doet u op papier. U krijgt verschillende soorten opdrachten. U schrijft een briefje en u vult een formulier in. U moet ook zinnen afmaken. De opdrachten gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. U krijgt 2 of 3 briefjes en formulieren en 4 tot 6 zinnen die u moet afmaken.

Lesvormen
Open leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijgt u een eigen werkplek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal. U werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. U werkt ook samen met de docent aan uw eigen doelen. Deze worden bij de start van de cursus met u besproken. Zo werkt u altijd aan uw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor u.
 
Het OLCT in Deventer is op de volgende dagen geopend:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur en 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
U bepaalt zelf hoeveel lessen u per week wilt volgen.
U reserveert uw lessen van te voren.
 
Individueel
De individuele training gaat uit van een 1 op 1 situatie tussen deelnemer en trainer. De leerdoelen van de deelnemer staan hierbij centraal. Deze persoonlijke manier van werken geeft u de mogelijkheid om in zeer korte tijd flinke stappen te zetten. Daarnaast worden de lesdata en de lestijden volledig aangepast aan uw agenda.
 
Bedrijfsgroep (3 tot 10 personen)
Tijdens de groepstraining behandelt de trainer diverse onderwerpen toegespitst op de gezamenlijke leerdoelen en de deelnemers krijgen de gelegenheid om zelf verder te oefenen. Tevens besteedt de trainer extra aandacht aan de persoonlijke leerdoelen per deelnemer.

Studieduur
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Wij werken in het Open leercentrum Talen met standaard blokken van 15 weken met 6 lesuren per week, verdeeld over 2 of 3 lesmomenten. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.  
 
OLCT
15 lesweken x 6 uur per week
 
Individueel
10 lessen van 2 uur.
 
Bedrijfsgroep
8 lessen van 2,5 uur.

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Vervolgtrainingen
Staatsexamen II

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is om uw doelen te halen. Op basis van een gratis en vrijblijvende intake en screening adviseren wij u over de mogelijkheden.
 
OLCT
Lesgeld € 2.850,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Individueel
Lesgeld € 2.100,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Bedrijfsgroep (3-10 personen)
Lesgeld € 5.700,00 | Materiaal € 1000,00 p.p.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op voor een intakegesprek. Na deze intake kunt u op iedere gewenst moment starten met uw persoonlijke training.
 
Het is eventueel mogelijk het lesgeld in 5 tot 8 termijnen te betalen.

Gratis taalvaardigheid test
Test je Taalvaardigheid en krijg gratis persoonlijk advies van onze docenten
Test uitvoeren
Waarom een training van OCD Opleidingen?