Individueel, persoonlijk en volledig op maat.

Inburgeren in Nederland (NT2)

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
Informatie aanvragen
Inburgeren in Nederland (NT2)
Doelgroep
Dit programma is geschikt voor nieuwkomers. Je spreekt beperkt tot geen Nederlands, of je spreekt al enig Nederlands maar je vindt het nog niet genoeg. Je wilt meer woorden kennen, makkelijker lezen, schrijven en beter in het Nederlands kunnen praten. Je kunt in ons Open Leercentrum Talen (OLCT) terecht vanaf het basisniveau tot en met half gevorderd niveau.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start je met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werk je samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
De training richt zich op de volgende 6 examenonderdelen:
 
Kennis Nederlandse Maatschappij  (45 minuten)
Het examen Kennis Nederlandse Maatschappij doe je op de computer. Tijdens dit examen krijg je korte filmpjes te zien. Over die filmpjes volgen er vragen. Het examen heeft ongeveer 43 vragen.
 
Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (40 minuten)
Het examen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt gaat over werken en werk zoeken. Je moet thuis of op school opdrachten doen. Het resultaat stuur je naar DUO. Daarvoor moet je kaarten gebruiken. Deze kaarten heten 'Resultaatkaarten'. DUO kijkt of je de opdrachten goed gedaan hebt. Dan krijg je een gesprek bij DUO. Op het gesprek worden er vragen gesteld. Het gesprek duurt ongeveer 40 minuten.
 
Spreekvaardigheid A2  (35 minuten)
Deze toets heeft twee delen:
Deel 1 – Je ziet een filmpje. Een persoon vraagt iets aan jou en je moet een antwoord inspreken.
Deel 2 - Je ziet een filmpje. Het filmpje wordt gestopt. Je moet reageren. Je kiest via multiple choice de beste mogelijkheid.
 
Luistervaardigheid  (45 minuten)
Het luisterexamen doe je ook op de computer. Je kijkt naar filmpjes en je luistert naar luisterteksten. Bij elk filmpje of luistertekst krijg je een paar vragen. De teksten en vragen gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Het luisterexamen heeft ongeveer 25 vragen.
 
Leesvaardigheid  (50 minuten)
Het leesexamen doe je op de computer. Je leest teksten en bij elke tekst krijg je een paar vragen. De teksten en de vragen gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Je leest bijvoorbeeld een tekst uit de krant of een mailtje van een docent. Het leesexamen heeft ongeveer 25 vragen.
 
Schrijfvaardigheid  (35 minuten)
Het schrijfexamen doe je op papier. Je krijgt verschillende soorten opdrachten. Je schrijft een briefje en je vult een formulier in. Je moet ook zinnen afmaken. De opdrachten gaan over werk, opleiding of het dagelijks leven in Nederland. Je krijgt 2 of 3 briefjes en formulieren en 4 tot 6 zinnen die je moet afmaken.

Lesvormen
Open Leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijg je een eigen werkplek waar je kunt oefenen met de Nederlandse taal. Je werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. Je werkt ook samen met de docent aan je eigen leerdoelen. Deze worden bij de start van de cursus met jou besproken. Zo werk je altijd aan jouw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor jou.
 
Het OLCT in Deventer is op de volgende dagen geopend:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
Je bepaalt zelf hoeveel lessen je per week wilt volgen.
Je reserveert jouw lessen van tevoren.
 
Individueel
De individuele training gaat uit van een 1 op 1 situatie tussen deelnemer en trainer. De leerdoelen van de deelnemer staan hierbij centraal. Deze persoonlijke manier van werken geeft je de mogelijkheid om in zeer korte tijd flinke stappen te zetten. Daarnaast worden de lesdata en de lestijden volledig aangepast aan jouw agenda.

Studieduur
De studiebelasting bestaat uit 21 contacturen en 21 uur zelfstudie.
 • 14 bijeenkomsten van 1,5 uur bij individuele training.
 • 7 bijeenkomsten van 3 uur bij groepstraining.

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Zwolle | Assendorperdijk 1 | 8012 EG
Arnhem | Jansbuitensingel 7 | 6811 AA
Utrecht | Computerweg 22 | 3542 DR
Enschede | Wethouder Beverstraat 185 | 7543 BK
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Vervolgtrainingen
Staatsexamen II

Investering
De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is om jouw doelen te halen. Op basis van een gratis en vrijblijvende intake en screening adviseren wij jou over de mogelijkheden.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met je op voor een intakegesprek. Na deze intake kan je op iedere gewenst moment starten met jouw persoonlijke training.

Gratis intake gesprek
Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk Nederlands/NT2 leeradvies.

** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
Bel voor meer informatie

Waarom een training van OCD Opleidingen?

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • 8.7 klantwaardering
 • Leren in kleine groepen of 1-op-1
 • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: