OCD Opleidingen
Kom bij ons je grenzen verleggen
Beter leren communiceren in het Nederlands (NT2)
Doelgroep
U spreekt beperkt tot geen Nederlands, of u spreekt al enig Nederlands maar u vindt het nog niet genoeg. U wilt meer woorden kennen, makkelijker lezen schrijven en beter in het Nederlands kunnen praten. U kunt in ons Open Leercentrum Talen (OLCT) terecht vanaf het basisniveau tot en met half gevorderd niveau.
 
Binnen OCD Opleidingen geloven wij in de kracht van leren vanuit het individu. Uniek aan onze trainingen is het persoonlijke karakter.
 
Onze lesvormen gaan altijd uit van de persoonlijke wensen en behoeften van de deelnemer. Tijdens een screening of intake start u met het opstellen van persoonlijke leerdoelen. Gedurende de gehele training staan deze doelen centraal. In de les werkt u samen met een professionele trainer aan het behalen van deze doelen.

Omschrijving
In het OLCT werkt u in uw eigen tempo aan het verbeteren van uw Nederlands. U werkt in een groep aan uw spreekvaardigheid vervolgens werkt u individueel op de computer en met de docent aan uw eigen leerdoel. In het OLC combineren wij de voordelen van een groepsles om met elkaar te oefenen met de voordelen van een individuele les waarbij u exclusieve aandacht krijgt.
 
Iedere les begint met spreekvaardigheid, na ongeveer 30 minuten gaat u zelfstandig aan de slag. Om te garanderen dat u voldoende aandacht van de docent krijgt, bestaat de groep uit maximaal 10 personen. Het is mogelijk om de lessen in het OLC af te sluiten met een officieel erkende toets voor uw taalniveau.
 
In de lessen werkt u aan:
  • Beter leren spreken;
  • Het uitbreiden van uw woordenschat;
  • Oefenen met schrijven;
  • Beter leren lezen;
  • Oefenen met luisteren en
  • Het verbeteren van uw uitspraak.
 
U krijgt eigen lesmateriaal en oefent in het OLC op de computer. Als u ook thuis en buitenshuis oefent heeft u sneller succes.
 
Bij OCD Opleidingen staat maatwerk voorop. Wij helpen u uw leerdoelen te bereiken. Daarom besteden wij in het intakegesprek aandacht aan wat u precies wilt leren. Aan de hand daarvan kiezen wij passend lesmateriaal voor u uit. Wij werken uitsluitend met ervaren en goed opgeleide docenten.

Lesvormen
Open leercentrum Talen
In ons Open leercentrum Talen (OLCT) krijgt u een eigen werkplek waar u kunt oefenen met de Nederlandse taal. U werkt samen met de docent en andere cursisten aan opdrachten en oefeningen. U werkt ook samen met de docent aan uw eigen doelen. Deze worden bij de start van de cursus met u besproken. Zo werkt u altijd aan uw eigen doelen en leert alleen wat belangrijk is voor u.
 
Het OLCT in Deventer is geopend op de volgende dagen:
 
Deventer
Maandagmiddag van 15.00 uur en 17.00 uur
Woensdagmiddag van 17.00 uur tot 19.00 uur
Donderdagochtend van 11.00 uur tot 13.00 uur
  
U bepaalt zelf hoeveel lessen u per week wilt volgen.
U reserveert uw lessen van te voren.

Studieduur
De totale studieduur is afhankelijk van de behoefte van de kandidaat. Wij werken in het Open leercentrum Talen met standaard blokken van 15 weken met 6 lesuren per week, verdeeld over 2 of 3 lesmomenten. Op basis van de vorderingen wordt bepaald of er een extra lesblok nodig is.  
 
OLCT
15 lesweken x 6 uur per week

Locatie
Deventer | Keizerstraat 39 | 7411 HE
Overige plaatsen in NL of in-company op aanvraag.

Data en tijden
Het OLCT is het hele jaar geopend.
U kunt binnen een week na inschrijving beginnen.

Vervolgtrainingen
Efficiënt communiceren in het Nederlands, Nederlands en werk, Schrijven en rapporteren, Staatsexamen I

Kosten
De kosten zijn afhankelijk van de tijd die nodig is om uw doelen te halen. Op basis van een gratis en vrijblijvende intake en screening adviseren wij u over de mogelijkheden.
 
OLCT
Lesgeld € 2.850,00 | Materiaal € 100,00 p.p.
 
Interesse?
Stuur ons een bericht en wij nemen direct contact met u op voor een intakegesprek. Na deze intake kunt u op iedere gewenst moment starten met uw persoonlijke training.
 
Het is eventueel mogelijk het lesgeld in 5 tot 8 termijnen te betalen.

Gratis taalvaardigheid test
Test je Taalvaardigheid en krijg gratis persoonlijk advies van onze docenten
Test uitvoeren
Waarom een training van OCD Opleidingen?