Podcast Power: Verbeter je Engels terwijl je geniet!

Druk, druk, druk. Als professional ben je altijd onderweg. Je agenda zit bomvol met meetings, deadlines en verantwoordelijkheden. Tussen de bedrijven door probeer je je te ontspannen, maar tijd om te leren is er vaak niet. Of toch wel?

Maak kennis met podcasts: je nieuwe bondgenoten in de jacht naar beter Engels! Podcasts zijn audioprogramma's die je kunt downloaden en beluisteren op je smartphone, tablet of computer. Perfect voor multitasking: luister tijdens het sporten, koken, reizen of zelfs tijdens het stofzuigen. Zo combineer je nut met plezier en breng je je Engels naar een hoger niveau zonder extra tijd te investeren.

Waarom podcasts?

 • Leer op een leuke manier: Podcasts zijn verre van saaie taallessen. Je luistert naar boeiende verhalen, interviews en discussies over diverse onderwerpen. Zo blijf je gemotiveerd en leer je spelenderwijs.
 • Vergroot je woordenschat en spreekvaardigheid: Door te luisteren naar native speakers, word je blootgesteld aan authentieke taal en leer je nieuwe woorden en uitdrukkingen in context. Je oefent ook onbewust je spreekvaardigheid door te imiteren wat je hoort.
 • Verbeter je uitspraak: Podcasts zijn ideaal om te werken aan je uitspraak. Luister aandachtig naar de klanken en intonatie van de sprekers en probeer ze te imiteren.
 • Kies wat je leuk vindt: Er zijn podcasts over álles. Van actualiteit en wetenschap tot business en entertainment. Je vindt altijd iets dat aansluit bij je interesses.
 • Leer waar je wilt, wanneer je wilt: Podcasts zijn altijd en overal beschikbaar. Luister op je smartphone, tablet of computer, tijdens het sporten, koken, reizen of zelfs tijdens het stofzuigen.

Speciaal voor professionals:

 • Versterk je vakjargon: Er zijn podcasts over diverse vakgebieden, waardoor je jouw kennis kunt uitbreiden en tegelijkertijd je Engels in die context kunt verbeteren.
 • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen: In podcasts word je vaak bijgepraat over de actualiteit in jouw vakgebied. Zo blijf je scherp en kun je je kennis delen met collega's.

Podcasts zijn een krachtige tool om je Engelse taalvaardigheid te verbeteren. Ze zijn leuk, leerzaam en passen perfect in een drukke lifestyle. Lees gauw onze Podcast top 10, abonneer je op je favoriete podcasts en start vandaag nog met je taalreis!

Onze podcast top 10!

 1. The Daily (New York Times)

Verdiep je in de actualiteit met The Daily van de New York Times. In 20-30 minuten word je bijgepraat over de belangrijkste nieuwsberichten van de dag, met diepgaande analyses en interviews met experts. Het heldere en beknopte format maakt deze podcast perfect om te luisteren tijdens je ochtendritueel of lunchpauze.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. Invisibilia (NPR)

Ben je nieuwsgierig naar de onzichtbare krachten die ons leven beïnvloeden? Invisibilia van NPR duikt in de fascinerende wereld van psychologie en menselijk gedrag. Met boeiende verhalen en unieke invalshoeken word je meegenomen op een reis door de menselijke geest.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. Radiolab (WNYC Studios)

Radiolab van WNYC Studios is een ware parel voor de wetenschapsliefhebber. In afleveringen van 45-60 minuten worden boeiende verhalen verteld over diverse wetenschappelijke onderwerpen, met interviews, experimenten en unieke invalshoeken. Prikkel je brein en verken de grenzen van onze kennis!

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. TED Talks Daily

Laat je inspireren door de korte, krachtige presentaties van TED Talks Daily. In 15-20 minuten word je meegenomen op een reis door diverse onderwerpen, van technologie tot kunst. Laat je creativiteit de vrije loop en word geïnspireerd door de beste sprekers ter wereld.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. Freakonomics Radio

Freakonomics Radio daagt je aannames uit en geeft je verrassende inzichten in de economie, psychologie en de onvoorspelbare kanten van de samenleving. In afleveringen van 50-60 minuten word je meegenomen op een intellectuele reis die je versteld zal doen staan.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. The Tim Ferriss ShowLeer van de besten met The Tim Ferriss Show. In diepgaande interviews met bekende ondernemers en experts leer je de tips en trucs voor succes. Laat je inspireren door hun verhalen en motivatie en ga aan de slag met je eigen dromen en ambities.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. HBR IdeaCast

Versterk je leiderschapsvaardigheden met de HBR IdeaCast. In afleveringen van 30-60 minuten word je meegenomen in de wereld van management en leiderschap. Luister naar interviews met auteurs, professoren en CEO's en krijg waardevolle inzichten die je kunt toepassen in je eigen carrière.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. The McKinsey Podcast

Krijg een kijkje achter de schermen van 's werelds toonaangevende adviesbureau met The McKinsey Podcast. In afleveringen van 30-45 minuten delen McKinsey-consultants hun inzichten over strategie, marketing, operations en andere zakelijke onderwerpen. Leer van de besten en breng je carrière naar een hoger niveau.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. Business English Pod

Versterk je zakelijke Engels met de Business English Pod. In afleveringen van 30 minuten leer je de vaardigheden die je nodig hebt om te slagen in de internationale zakenwereld. Leer onderhandelen, presenteren en e-mailen in het Engels en maak indruk op je collega's en klanten.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

 1. Learn English (British Council)

Vergroot je Engelse woordenschat en spreekvaardigheid met Learn English van de British Council. In afleveringen van 30-45 minuten leer je alledaagse conversaties, discussies, nieuwe woorden en zinnen. Met behulp van de transcripten en quizjes kun je je vaardigheden oefenen en je Engels naar een hoger niveau tillen.

Platform: Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts

 

Abonneer je op je favoriete podcasts en geniet van urenlang leerplezier. Vergeet niet om te oefenen met spreken en te luisteren naar de Engelse taal in je dagelijks leven. Zo breng je je Engels naar een hoger niveau en open je de deur naar een wereld vol nieuwe mogelijkheden!

 

Is het tijd om van Engels leren een prioriteit te maken? Investeer in jezelf!

Podcasts zijn een fantastische manier om je Engelse taalvaardigheid te versterken. Maar wil je écht grote stappenmaken? Dan is 1 op 1 maatwerk taaltraining van OCD Opleidingen de perfecte oplossing.

Waarom maatwerk?

 • Volledig gericht op jouw niveau en leerdoelen: We bespreken jouw ambities en stemmen de training af op jouw specifieke behoeften.
 • Flexibel en efficiënt: De trainingen vinden plaats op jouw tempo en in jouw schema. Zo combineer je je taaltraining optimaal met je drukke werkleven.
 • Snelle en blijvende resultaten: Door de intensieve 1 op 1 begeleiding leer je sneller en effectiever.

Ben je klaar om je Engels naar een hoger niveau te tillen? Vraag dan nu een vrijblijvend intakegesprek aan!We bespreken graag jouw wensen en mogelijkheden.

Laat je contactgegevens achter via https://www.ocdopleidingen.nl/ en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Investeer in jezelf en in je toekomst met OCD Opleidingen!

Veel plezier met luisteren en leren!

Gratis intake gesprek
Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg meer informatie over de trainingen die OCD Opleidingen biedt en de mogelijkheden van de Tel mee met Taal regeling

** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
Bel voor meer informatie