Taaltrainer Nederlands / NT2

OCD Opleidingen zoekt altijd naar nieuwe professionals om mee samen te werken! OCD groeit snel en daarom zoeken we naar freelance trainers die graag kwaliteit en maatwerk leveren. Zo zoeken wij nu trainers / docenten NT2 in de regio Utrecht! Ben jij dat? Dan hebben wij leuke opdrachten voor je!

Ons hoofdkantoor is gevestigd in hartje Deventer, maar we zijn actief door het hele land. We zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van maatwerktrainingen op het gebied van talen, Microsoft office en management en leiderschap. Het gaat meestal om 1 op 1 trajecten omdat wij geloven in maatwerk.

Als freelancer bij OCD ben jij de inhoudelijk expert. Dit betekent dat jij de lesmethode bepaalt en zelf de trainingen geeft. Vanuit ons hoofdkantoor in Deventer zorgen wij dat alles geregeld is van locatie tot lesplanning en materialen: zo kan jij je als freelancer focussen op jouw vakgebied.

 

Wat ga je doen?

Voor deze opdracht zoeken we een trainer / docent NT2 die voor zowel 1 op 1 als groepstrajecten (incompany, kleine groepen) aan de slag kan.

Specifiek komt er een 1 op 1 incompany traject aan in de komende periode, in Utrecht vlakbij het centraal station. Het gaat om 20 bijeenkomsten van 1,5 uur per les (totaal 30 lesuren). De lesdagen en tijden zijn flexibel en in overleg met de cursist. Het gaat om een traject met een startende taalgebruiker, waarbij de wens is om basisvaardigheden te leren om gesprekken te kunnen voeren met collega’s (bij het koffiezetapparaat). Op termijn is de wens dit uit te breien naar uitbreiden naar schriftelijke vaardigheden.

 

Hoe verloopt een traject bij OCD meestal?

Bij de 1 op1 trajecten geef je gemiddeld 1 keer per week 1,5 uur les een periode van ongeveer 14 weken. Voor de incompany groepstrajecten is de frequentie in overeenstemming met de klant, waarbij we wekelijkse lessen adviseren.

Wij hebben vooraf al een taaltest afgenomen. Hiermee hebben we in de basis de behoefte van de kandidaat/kandidaten in kaart gebracht. Aan jou de leuke taak om nog een taalscreening te doen en het definitieve niveau te bepalen. Wij regelen de locatie en de lesplanning, jij bent verantwoordelijk voor de inzet van een passende lesmethode. Alles gereed? Dan starten de lessen!

 

Wat wij bieden:

· Een mooie en uitdagende opdracht;

· Mooi project voor op je CV;

· Ruimte voor eigen inbreng in de lesmethode;

· Enthousiaste, ambitieuze en sociale collega’s op het hoofdkantoor;

· Deelname aan kennissessies op ons hoofdkantoor;

· Mogelijkheid tot vervolgopdrachten;

· Direct starten;

· Werken op locatie.

 

Wat wij vragen:

· Je hebt een achtergrond in de Nederlandse taal en/of het doceren hiervan, bijvoorbeeld door een relevante studie of werkervaring;

· Specifieke ervaring in het doceren van Engels trajecten is een grote pré;

· Je beschikt over ervaring met lesgeven/trainen;

· Je hebt kennis van relevante werkvormen en lesmethodes;

· Je weet een veilige omgeving te creëren waarin de kandidaat prettig leert en stappen kan zetten;

· Je bent organisatorisch vaardig en zorgt daarmee voor een overzichtelijke, ordelijke en taakgerichte sfeer en structuur in de leeromgeving.

· Je blijft zelf continu in ontwikkeling door middel van zowel (bij)scholing als reflectie op het eigen werk;

· Je bent woonachtig in de omgeving van Utrecht.

 

Hoe gaat het verder?

Wil jij aan de slag voor OCD Opleidingen? Neem dan contact met ons op via info@ocdopleidingen.nl of door te bellen naar 0570-629 682 en te vragen naar Linda Brinkman.

We zien je enthousiaste reactie graag tegemoet!

Heb je vragen dan kan je ook altijd even bellen naar 0570 – 629 682.