Frans leren bij OCD Opleidingen:

Kom bij ons je grenzen verleggen

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
 • Je zelfvertrouwen vergroten
Informatie aanvragen

Het belang van de Franse taal 

De Franse taal is een van de meest gesproken talen ter wereld en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het belang van de Franse taal kan worden gezien op vele gebieden, zoals in zaken, toerisme, diplomatie en onderwijs.

In de zakelijke wereld is de Franse taal van groot belang vanwege de economische betrekkingen tussen Franstalige landen en andere landen over de hele wereld. Frankrijk is bijvoorbeeld een van de grootste handelspartners van de Europese Unie en heeft ook sterke economische banden met Canada, Afrikaanse landen en andere Franstalige landen. Het beheersen van de Franse taal kan daarom nuttig zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in zakendoen met deze landen.

  Op het gebied van toerisme is het beheersen van de Franse taal ook belangrijk. Frankrijk is een van de meest bezochte landen ter wereld, en veel Franstalige landen hebben ook toeristische attracties. Door de Franse taal te beheersen, kunnen reizigers beter communiceren met de lokale bevolking en een dieper begrip krijgen van de cultuur en geschiedenis van het land.   In de diplomatie speelt de Franse taal een belangrijke rol, aangezien het de officiële taal is van internationale organisaties zoals de Verenigde Naties, het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Rode Kruis. Het beheersen van de Franse taal kan daarom nuttig zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in internationale betrekkingen en diplomatieke carrières.   Op het gebied van onderwijs is het leren van de Franse taal ook van groot belang. Het beheersen van de Franse taal kan studenten toegang geven tot Franssprekende universiteiten en onderzoeksinstellingen en kan hen helpen om te communiceren met Franstalige collega's en professoren. Daarnaast kan het leren van een tweede taal zoals Frans ook de cognitieve ontwikkeling van studenten verbeteren en hun culturele bewustzijn vergroten.

Kortom, het belang van de Franse taal kan worden gezien in verschillende gebieden zoals zakendoen, toerisme, diplomatie en onderwijs. Door de Franse taal te beheersen, kunnen mensen hun kansen op succes en persoonlijke en professionele groei vergroten.

 

De groei van de Franse taal 

De Franse taal is al eeuwenlang een belangrijke taal in Europa en de rest van de wereld. Het is de officiële taal van Frankrijk en wordt ook gesproken in delen van België, Zwitserland, Canada en andere voormalige Franse koloniën. De groei van de Franse taal is een interessant onderwerp, omdat het laat zien hoe een taal kan veranderen en zich kan verspreiden over de wereld.

Een belangrijke factor in de groei van de Franse taal is de geschiedenis van Frankrijk zelf. Frankrijk was een van de meest machtige landen in Europa in de 17e en 18e eeuw, en de Franse taal werd beschouwd als de taal van de elite. Franse taal en cultuur waren belangrijk voor de adel, de kunsten en de literatuur. Dit leidde tot de verspreiding van de Franse taal in de rest van Europa en later in de wereld. Een andere belangrijke factor in de groei van de Franse taal was de verspreiding van het Frans onder kolonisten en handelaren in de 17e en 18e eeuw. Frankrijk had een groot koloniaal rijk, vooral in Noord-Amerika en Afrika, en de Franse taal werd de taal van het bestuur en de handel in deze gebieden. Deze invloed heeft ervoor gezorgd dat het Frans in verschillende delen van de wereld nog steeds wordt gesproken.

Tegenwoordig is het Frans een van de meest gesproken talen ter wereld, met meer dan 220 miljoen sprekers. Het wordt gebruikt als een officiële taal van internationale organisaties zoals de VN en de Europese Unie. Het is ook een belangrijke taal in de kunst, de mode en de keuken. Het succes van de Franse taal is niet zonder uitdagingen geweest. Andere talen, zoals Frans en Spaans, hebben de afgelopen decennia aan populariteit gewonnen. Sommigen zeggen dat de toekomst van de Franse taal afhangt van het vermogen van Frankrijk om de taal relevant te houden in een snel veranderende wereld.

In conclusie, de groei van de Franse taal is een fascinerend onderwerp dat laat zien hoe een taal kan evolueren en verspreiden over de wereld. De geschiedenis van Frankrijk, koloniale expansie en het culturele belang van de Franse taal hebben allemaal bijgedragen aan de populariteit ervan. Hoewel de uitdagingen voor de toekomst van de Franse taal reëel zijn, blijft het een belangrijke taal in de wereld van vandaag.

 

Redenen om Frans te willen leren 

Er zijn veel goede redenen om de Franse taal te leren, of je nu van plan bent om naar Frankrijk te reizen, in de internationale zakenwereld wilt werken, of simpelweg je taalvaardigheden wilt verbeteren. Hieronder zijn enkele van de belangrijkste redenen om de Franse taal te leren: 

 • Toegang tot de Franse cultuur: Frankrijk heeft een rijke en diverse cultuur, van de kunst en literatuur tot de mode en de keuken. Door de Franse taal te leren, kun je deze culturele schatten beter begrijpen en waarderen, en jezelf onderdompelen in de Franse cultuur.  
 • Internationale carrièremogelijkheden: Franse bedrijven zijn actief in verschillende sectoren over de hele wereld, en de Franse taal wordt vaak gebruikt in de internationale handel. Door de Franse taal te leren, kun je jezelf een concurrentievoordeel geven in de internationale zakenwereld en je carrièremogelijkheden vergroten.  
 • Reizen in Frankrijk: Frankrijk is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld, en de Franse taal is de officiële taal van het land. Door de Franse taal te leren, kun je gemakkelijker communiceren met de lokale bevolking, jezelf beter integreren in de Franse samenleving en het meeste halen uit je reiservaring. 
 • Verbetert de cognitieve vaardigheden: Het leren van een nieuwe taal is een van de beste manieren om je cognitieve vaardigheden te verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het leren van een tweede taal kan helpen bij het verbeteren van geheugen, concentratie en het vermogen om problemen op te lossen. 
 • Het opent de deur naar andere talen: Frans is een van de meest invloedrijke talen ter wereld, en veel andere talen, waaronder Frans, hebben Franse leenwoorden en zinsstructuren. Door de Franse taal te leren, kun je je taalvaardigheden in het algemeen verbeteren en mogelijk andere talen gemakkelijker leren.  

Kortom, de Franse taal leren biedt tal van voordelen op cultureel, professioneel en persoonlijk vlak. Het kan een uitdagende en lonende ervaring zijn, en het kan je vaardigheden en perspectieven verbeteren op vele gebieden van je leven.  

 
Informatie Frans leren aanvragen
 

Frans leren: de basis leggen

Als je Frans wilt leren, is het belangrijk om eerst een stevige basis te leggen. Het leren van een nieuwe taal kan intimiderend lijken, maar als je de basisbeginselen beheerst, zul je snel vooruitgang boeken en steeds meer vertrouwen krijgen in je vaardigheden. Hier zijn enkele stappen om te volgen bij het leggen van de basis om Frans te leren: 

 • Leer de basiswoorden en zinnen: Begin met het leren van de meest gebruikte woorden en zinnen in het Frans. Dit omvat begroetingen, cijfers, kleuren, dagen van de week en basisuitdrukkingen zoals "Hoe gaat het?" en "Dank je wel". 
 • Luister naar Franstalige audio: Het luisteren naar Franstalige audio, zoals muziek, podcasts of films, kan je helpen om je gehoor te trainen en je vertrouwd te maken met de Franse uitspraak en intonatie. 
 • Gebruik apps en online hulpmiddelen: Er zijn tal van apps en online hulpmiddelen beschikbaar om je te helpen bij het leren van Frans. Duolingo en Babbel zijn populaire apps die interactief leren aanbieden en je helpen bij het opbouwen van woordenschat en grammatica.  
 • Vind een taalmaatje: Het hebben van een Franstalige vriend of taalmaatje kan je helpen om regelmatig te oefenen en je uitspraak en luistervaardigheid te verbeteren.  
 • Leer de basisgrammatica: Grammatica is de basis van elke taal, dus het is belangrijk om de basisgrammatica van het Frans te leren. Dit omvat onderwerpen zoals werkwoordsvervoegingen, zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en voornaamwoorden.  
 • Oefen regelmatig: Het oefenen van de Franse taal is essentieel om vooruitgang te boeken en de basis te versterken. Probeer elke dag enkele minuten te oefenen, of het nu het bekijken van Franse tv-programma's is, het luisteren naar Franse muziek, of het lezen van Franse boeken.  

Het leggen van een goede basis is cruciaal voor het leren van elke taal, inclusief het Frans. Door de basisbeginselen van het Frans te beheersen, zul je je vertrouwen vergroten en kun je snel verdergaan naar meer geavanceerde onderwerpen. Met geduld, toewijding en regelmatige oefening kun je in een mum van tijd vloeiend Frans spreken!

 

Verschillende lesvormen om de Franse taal te leren  (spreken)!

Er zijn diverse lesvormen beschikbaar om Frans te leren, elk met zijn eigen unieke voordelen. Hier zijn enkele populaire methoden: 

 • Cours en salle de classe: Klassikaal onderwijs biedt de mogelijkheid om directe interactie te hebben met een docent en ander studenten, waardoor je snel en efficiënt vragen kunt stellen en ook feedback van elkaar kan krijgen. Het is zeker ook een goede optie als wat meer motivatie en een stok achter de deur nodig hebt om je training vol te houden. 
 • Cours en ligne: Online cursussen zijn flexibel en kunnen op elk moment op elke locatie gevolgd worden, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met een druk schema of die ver van een taalschool verwijderd zijn. Ze zijn vaak goed betaalbaar en bieden een breed scala aan lesmateriaal, van video-tutorials tot interactieve oefeningen. 
 • Échange linguistique: Taaluitwisseling is een uitstekende manier om Frans te leren terwijl je tegelijkertijd een andere taal et cultuur leert kennen. Hierdoor kun je niet alleen je taalvaardigheden verbeteren, maar ook nieuwe culturele ervaringen opdoen. 
 • Leçons individuelles: Individuele lessen bieden een persoonlijke en op maat gemaakte aanpak. Hierdoor kun je specifieke vragen stellen en je eigen tempo en niveau bepalen. Ze zijn ook een zeer goede optie wanneer je specifieke doelen hebt, zoals het verbeteren van je zakelijke Frans. Bij OCD Opleidingen kun je terecht voor individuele maatwerktrainingen. We informeren je graag over onze werkwijze en de mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek.   

OCD Opleidingen biedt individuele maatwerktrainingen en incompany trainingen. We vertellen je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Wil je graag meer weten over wat we jou kunnen bieden? Onderaan de pagina kan je jouw gegevens achterlaten en dan bellen we je om je te voorzien van meer informatie.

Informatie Frans leren aanvragen

Onthoud dat er geen enkele lesvorm is die het beste is voor iedereen. Het is belangrijk om te overwegen welke lesvorm het beste past bij jouw persoonlijke situatie en leerbehoeften voordat je een beslissing neemt.  

 

Het Europees Referentiekader voor talen en de Franse taalniveaus  

Het Europees Referentiekader voor talen (ERK) is een gestandaardiseerd systeem dat de niveaus van taalbeheersing beschrijft voor verschillende talen, waaronder Frans. Het ERK biedt een gemeenschappelijke basis voor het beoordelen en vergelijken van taalvaardigheden in Europese landen.

Het beschrijft zes competenties: luisteren, spreken, lezen, schrijven, grammatica en vocabulaire. Elk niveau binnen het ERK wordt gedetailleerd beschreven aan de hand van specifieke criteria, die aangeven welke vaardigheden en kennis vereist zijn om dat niveau te bereiken. Het ERK wordt gebruikt door onderwijsinstellingen, taaltrainingscentra en bedrijven om taalvaardigheden te beoordelen, certificeringen te vergelijken en taalonderwijs te structureren. Het ERK is een waardevol instrument voor iedereen die zijn taalvaardigheden wil verbeteren, zijn niveau wil bepalen of internationale communicatie en samenwerking wil bevorderen.  

Ook bij OCD Opleidingen maken wij gebruik van het Europees Referentiekader voor talen. Voorafgaande aan een training of cursus testen wij jouw taalniveau aan de hand van een taaltest.

Wil je meer weten over het ERK, en hierbij de verschillende taalniveaus? Klik dan hier.

 

Frans leren met ons aanbod Franse taaltrainingen  

De taaltrainingen Frans die OCD Opleidingen aanbiedt zijn allemaal op maat zodat ze zo optimaal mogelijk bijdragen aan jouw taalontwikkeling. Maar hoe doen wij dat nou eigenlijk? Door middel van een persoonlijk intakegesprek achterhalen we jouw ontwikkelvraag. Waarom wil je nou eigenlijk Frans leren en waar heb je het voor nodig? Voorafgaand aan dit intakegesprek nemen we onze taaltest Frans af om te onderzoeken op welk niveau jouw Frans op dit moment is. Met de informatie die we uit de taaltest en het intakegesprek halen stellen we een persoonlijk studieadvies en offerte voor jouw training Frans op.    

Wanneer jij akkoord geeft gaan we aan de slag! We koppelen je aan een ervaren trainer/docent die een persoonlijke kennismaking met jou plant. Dit gesprek is het startpunt van de taaltraining Frans. Onze training Frans kent een praktijkgerichte aanpak. Theorie, grammatica en diverse praktische oefeningen volgen elkaar op waardoor er altijd ruimte is voor jouw leer- en ontwikkelvraag, die altijd centraal staat. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent.  

Na afloop van de cursus Frans ontvang je altijd een OCD Opleidingen certificaat van de desbetreffende cursus Duits. Hierop staat o.a. je Duitse taal score, zodat je je niveau kan aantonen. Dus kom bij OCD Opleidingen Duits leren en vraag nu nog een gratis intakegesprek aan. 

Informatie Engels leren aanvragen
Gratis vrijblijvend intake gesprek
Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk leeradvies.

** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
Bel voor meer informatie
In 4 stappen naar jouw persoonlijke training op maat!
Weten, Meten, Bespreken en Adviseren, dé OCD Methodiek
Stap 1
-weten-
We brengen samen jouw wensen en behoeften in kaart.

Met een online vragenlijst gaan we jouw leervragen in kaart brengen.
Stap 2
-meten-
We brengen samen jouw startniveau in kaart.

Op basis van een professionele test meten we je startniveau.
Stap 3
-bespreken-
In een gesprek bepalen we wat de beste aanpak voor jou is.

Met één van onze studieadviseurs bespreek je stap 1 & 2.
Stap 4
-adviseren-
Jij ontvangt een persoonlijk leeradvies en offerte voorstel.

Op basis van alle uitkomsten adviseren wij jou over de beste manier om jouw leerdoelen te behalen.
 • Training op maat
 • 1 op 1 met een trainer
 • Passend in jouw agenda
 • Op jouw tijden en dagen

vraag nu je gratis intake aan

Waarom een Franse taaltraining van OCD Opleidingen?

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • 8.7 klantwaardering
 • Leren in kleine groepen of 1-op-1
 • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: