Spaans leren bij OCD Opleidingen:

Kom bij ons je grenzen verleggen

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
 • Je zelfvertrouwen vergroten
Informatie aanvragen

Het belang van de Spaanse taal 

Spaans is een van de meest gesproken talen ter wereld en wordt in veel landen als officiële taal erkend. Het is de op een na meest gesproken taal ter wereld, na het Mandarijn Chinees. Het belang van de Spaanse taal kan niet worden overschat, aangezien het spreken van Spaans veel voordelen heeft, zowel persoonlijk als professioneel.  

Een van de grootste voordelen van het spreken van Spaans is dat het de communicatie met mensen uit verschillende Spaanstalige landen vergemakkelijkt. Het opent de deur naar culturen en gemeenschappen die anders misschien ontoegankelijk zouden zijn. Dit kan de reiservaringen verrijken, maar ook zakelijke relaties bevorderen en deuren openen naar nieuwe kansen. Bovendien is de Spaanse taal van groot belang op het gebied van internationale handel en economie. Veel Spaanstalige landen, zoals Spanje, Mexico, Colombia, Argentinië en Chili, hebben een sterke economie en zijn belangrijke handelspartners van veel andere landen. Het spreken van Spaans kan daarom een groot voordeel zijn voor mensen die in deze sectoren werken.

Naast de praktische voordelen kan het leren van Spaans ook een belangrijke culturele ervaring zijn. Spaanstalige landen hebben rijke culturele tradities, waaronder kunst, muziek, literatuur en culinaire gewoonten. Door de taal te leren, kunnen mensen beter begrijpen en genieten van deze cultuur.
Tot slot kan het leren van Spaans ook een belangrijke persoonlijke prestatie zijn. Het vergt discipline en toewijding om een nieuwe taal te leren, en dit kan het zelfvertrouwen vergroten en de hersenen stimuleren.

In het kort is het belang van de Spaanse taal niet te onderschatten. Het biedt praktische voordelen op zakelijk en persoonlijk vlak en kan de reiservaringen verrijken. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te genieten van een rijke culturele ervaring en kan het leren van een nieuwe taal een belangrijke persoonlijke prestatie zijn.

 

Groei van de Spaanse taal 

De Spaanse taal is de op één na meest gesproken taal ter wereld en blijft groeien in populariteit en bereik. Er zijn momenteel meer dan 580 miljoen Spaans sprekenden wereldwijd en dit aantal groeit gestaag.
Een van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan de groei van de Spaanse taal is de demografische verschuivingen in de wereld. Spaanstalige landen, waaronder Mexico, Colombia, Argentinië, Peru en Spanje, hebben een relatief jonge bevolking en groeien snel in aantal. Dit betekent dat er steeds meer mensen zijn die Spaans spreken en dat het aantal Spaans sprekenden in de wereld toeneemt. Daarnaast is Spaans de op één na meest gesproken taal in de Verenigde Staten. Het aantal Spaanstalige inwoners van de VS is de afgelopen decennia sterk gestegen en deze trend zet zich voort. Naar schatting zullen er tegen 2060 meer dan 100 miljoen Spaanstalige inwoners in de VS zijn, wat de groei van de Spaanse taal verder zal stimuleren.

Ook in Europa is het Spaans in opkomst. Spanje is een populaire bestemming voor toeristen en trekt elk jaar miljoenen bezoekers uit de hele wereld. Het land heeft ook veel buitenlandse studenten die er komen studeren en Spaans leren. Bovendien is Spaans in toenemende mate een belangrijke taal voor handel en diplomatie in Europa. De groei van de Spaanse taal wordt ook gestimuleerd door de beschikbaarheid van Spaanse lesprogramma's en cursussen over de hele wereld. Het internet heeft een enorme impact gehad op de manier waarop mensen taal leren en heeft het voor iedereen gemakkelijker gemaakt om toegang te krijgen tot kwalitatief hoogwaardige taalprogramma's en middelen.

Al met al lijkt de groei van de Spaanse taal niet te stoppen. De demografische verschuivingen in de wereld, de groeiende Spaanstalige gemeenschappen en de beschikbaarheid van Spaanse lesprogramma's en middelen zorgen ervoor dat het aantal Spaans sprekenden blijft groeien en dat de taal steeds belangrijker wordt op het wereldtoneel.

 

Redenen om Spaans te willen leren 

Er zijn veel goede redenen om Spaans te willen leren. Het spreken van Spaans opent de deur naar een nieuwe wereld van cultuur, reizen, zakelijke kansen en persoonlijke groei. Hieronder staan een paar belangrijke: 

 • De mogelijkheid om te communiceren met mensen uit verschillende Spaanstalige landen en gemeenschappen over de hele wereld. Het spreken van Spaans kan deuren openen naar nieuwe relaties en ervaringen, of het nu gaat om reizen naar Latijns-Amerikaanse landen of om zakelijke relaties met Spaanse bedrijven. 
 • Het leren van Spaans een belangrijke stap zijn in professionele ontwikkeling. Spaanstalige landen zijn belangrijke handelspartners van veel landen over de hele wereld, en het spreken van Spaans kan een groot voordeel zijn in veel zakelijke en carrièremogelijkheden. Het hebben van kennis van de Spaanse taal kan bijvoorbeeld helpen bij het onderhandelen over contracten of het uitbreiden van het klantenbestand. 
 • Het leren van Spaans kan ook bijdragen aan persoonlijke groei en culturele verrijking. Spaanstalige landen hebben een rijke culturele traditie, van kunst en muziek tot literatuur en culinaire gewoonten. Door de taal te leren, kunnen mensen beter begrijpen en waarderen deze culturen en ervaringen. 
 • Bovendien kan het leren van Spaans ook een belangrijke persoonlijke prestatie zijn. Het leren van een nieuwe taal vereist discipline, toewijding en doorzettingsvermogen. Het kan het zelfvertrouwen en de mentale flexibiliteit vergroten en kan ook helpen bij het verbeteren van de cognitieve vaardigheden. 
 • Tot slot kan het leren van Spaans ook helpen bij het reizen naar Spaanstalige landen. Door de taal te spreken, kunnen mensen gemakkelijker communiceren met de lokale bevolking, hun behoeften uiten en hun reiservaringen verrijken. 

Kortom, er zijn tal van goede redenen om Spaans te willen leren, of het nu gaat om persoonlijke groei, culturele verrijking, zakelijke kansen of reiservaringen. Het is een waardevolle vaardigheid om te hebben en kan helpen bij het openen van deuren naar nieuwe mogelijkheden en ervaringen. 

 
Informatie Spaans leren aanvragen
 

Spaans leren: de basis leggen 

Het leren van een nieuwe taal kan een uitdagende maar lonende ervaring zijn. Als je geïnteresseerd bent om Spaans te leren, is het belangrijk om de basis te leggen om deze taal goed te kunnen begrijpen en spreken. Hieronder enkele stappen om de basis te leggen voor het leren van de Spaanse taal: 

 • Leer de grammatica: Een goede manier om te beginnen met het leren van Spaans is door de basisbegrippen van de grammatica en vocabulaire te begrijpen. Dit omvat het leren van het alfabet, de uitspraak van de letters en de basiswoordenschat. Het is ook belangrijk om vertrouwd te raken met de Spaanse werkwoordstijden en regelmatige en onregelmatige werkwoorden te leren. 
 • Leer de dagelijkse taal: Het is ook nuttig om Spaanse muziek, films en tv-shows te beluisteren en te bekijken om een gevoel te krijgen van hoe de taal wordt gesproken in het dagelijks leven. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van luistervaardigheden en het begrijpen van de intonatie en uitspraak van woorden. 
 • Volg een training: Een andere manier om de basis van Spaans te leren, is door een beginnerscursus te volgen of een tutor te zoeken. Een cursus biedt een gestructureerde aanpak voor het leren van de taal en kan helpen bij het ontwikkelen van de grammaticale kennis en het opbouwen van woordenschat. Een tutor kan ook persoonlijke aandacht geven en helpen bij het ontwikkelen van de juiste uitspraak en het gebruik van de taal in gesprekken. 
 • Blijf oefenen: Oefenen en het toepassen van wat je hebt geleerd is cruciaal om de taal echt te beheersen. Dit kan worden gedaan door te praten met Spaanstalige mensen of door deel te nemen aan een taaluitwisselingsprogramma. Het gebruik van taal-apps kan ook nuttig zijn om de taalvaardigheid te oefenen. 
 • Blijf geduldig en consistent: Tot slot is het belangrijk om een geduldige en consistente aanpak te hebben bij het leren van Spaans. Het kost tijd om een taal te leren, en het is belangrijk om jezelf de tijd te geven om te oefenen en te leren. Door de basis goed te begrijpen en regelmatig te oefenen, kan je de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om vloeiend Spaans te spreken en te begrijpen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat het leren van een nieuwe taal tijd en volharding vereist.

 

Verschillende lesvormen om de Spaanse taal te leren (spreken)

Er zijn zoveel leuke manieren om Spaans te leren, met elk hun eigen unieke voordelen! Laten we eens kijken naar een paar populaire methoden waar je enthousiast van wordt: 

 • Klassikaal onderwijs: In de klas krijg je de kans om direct in interactie te gaan met je docent en medestudenten. Stel snel al je vragen en ontvang feedback, zodat je razendsnel vooruitgang boekt! Het is ook een geweldige keuze als je een beetje extra motivatie nodig hebt om je studies vol te houden. 
 • Online cursussen: Met online cursussen kun je leren waar en wanneer je maar wilt. Het maakt niet uit hoe druk je schema is of hoe ver je van een taalschool woont. Online cursussen zijn betaalbaar en bieden een scala aan lesmateriaal, van leuke video-tutorials tot boeiende interactieve oefeningen. 
 • Taaluitwisseling: Leer de Spaanse taal terwijl je tegelijkertijd ook de cultuur ontdekt! Een taaluitwisseling is een geweldige kans om je taalvaardigheden te verbeteren en nieuwe culturele ervaringen op te doen. 
 • Individuele lessen op maat. Geniet van persoonlijke aandacht en een op maat gemaakte aanpak met individuele lessen. Stel specifieke vragen, bepaal je eigen tempo en niveau. Of je nu je zakelijk Spaans wilt verbeteren of andere specifieke doelen hebt, individuele lessen zijn altijd perfect op maat voor jou!    

Bij OCD Opleidingen bieden ze zelfs individuele maatwerktrainingen aan. Ze vertellen je met plezier meer over hun werkwijze en de geweldige mogelijkheden tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Laat je gegevens achter onderaan de pagina, of klik op de onderstaande button en bereid je voor op een spannende leerervaring!

Informatie Spaans leren aanvragen

Onthoud altijd dat er geen universeel perfecte lesvorm is. Het is superbelangrijk om te bedenken welke lesvorm het beste past bij jouw persoonlijke situatie en leerbehoeften. Dus maak een keuze waar je blij van wordt en waar je vol energie aan kunt beginnen.  

 

Het Europees Referentiekader voor talen en de Spaanse taalniveaus 

Het Europees Referentiekader voor de talen (ERK) beschrijft de verschillende niveaus van beheersing van onder andere de Spaanse taal. Het ERK is een geharmoniseerde benadering van taalbeoordeling die door Europese landen wordt erkend en gebruikt. Het ERK is bedoeld om vergelijkbaarheid tussen verschillende certificeringen en kwalificaties in verschillende landen te waarborgen. 

Voor de Spaanse taal beschrijft het ERK zes competenties: luisteren, spreken, lezen, schrijven, grammatica en vocabulaire. Elk niveau van het ERK is beschreven door uitgebreide criteria die precies aangeven wat nodig is om het niveau te bereiken. Het ERK beschrijft bijvoorbeeld op welke niveaus iemand verstaanbare en effectieve gesprekken kan voeren, of iemand in staat is om zelfstandig Spaanse teksten te begrijpen en te analyseren. 

Bij OCD Opleidingen maken we ook gebruik van het Europees Referentiekader voor talen. Voordat we een training of cursus starten, voeren we een taaltest uit om jouw taalniveau te beoordelen.  

Als je meer wilt weten over het ERK en de verschillende taalniveaus, klik dan hier

 

Spaans leren met ons aanbod Spaanse taaltrainingen

De taaltrainingen Spaans die OCD Opleidingen aanbiedt zijn allemaal op maat zodat ze zo optimaal mogelijk bijdragen aan jouw taalontwikkeling. Maar hoe doen wij dat nou eigenlijk? Door middel van een persoonlijk intakegesprek achterhalen we jouw ontwikkelvraag. Waarom wil je nou eigenlijk Spaans leren en waar heb je het voor nodig? Voorafgaand aan dit intakegesprek nemen we onze taaltest Spaans af om te onderzoeken op welk niveau jouw Spaans op dit moment is. Met de informatie die we uit de taaltest en het intakegesprek halen stellen we een persoonlijk studieadvies en offerte voor jouw training Spaans op.   

Wanneer jij akkoord geeft gaan we aan de slag! We koppelen je  aan een ervaren trainer/docent die een persoonlijke kennismaking met jou plant. Dit gesprek is het startpunt van de taaltraining Spaans. Onze training Spaans kent een praktijkgerichte aanpak. Theorie, grammatica en diverse praktische oefeningen volgen elkaar op waardoor er altijd ruimte is voor jouw leer- en ontwikkelvraag, die altijd centraal staat. Wij zijn pas tevreden wanneer jij dat bent. 

Na afloop van de cursus Spaans ontvang je altijd een OCD Opleidingen certificaat van de desbetreffende cursus Spaans. Hierop staat o.a. je Spaans taal score, zodat je je niveau kan aantonen. Dus kom bij OCD Opleidingen Spaans leren en vraag nu nog een gratis intakegesprek aan. 

Informatie Spaans leren aanvragen
Gratis vrijblijvend intake gesprek
Vraag een gratis intakegesprek aan en krijg een persoonlijk leeradvies.

** Na aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om kennis te maken.
Bel voor meer informatie
In 4 stappen naar jouw persoonlijke training op maat!
Weten, Meten, Bespreken en Adviseren, dé OCD Methodiek
Stap 1
-weten-
We brengen samen jouw wensen en behoeften in kaart.

Met een online vragenlijst gaan we jouw leervragen in kaart brengen.
Stap 2
-meten-
We brengen samen jouw startniveau in kaart.

Op basis van een professionele test meten we je startniveau.
Stap 3
-bespreken-
In een gesprek bepalen we wat de beste aanpak voor jou is.

Met één van onze studieadviseurs bespreek je stap 1 & 2.
Stap 4
-adviseren-
Jij ontvangt een persoonlijk leeradvies en offerte voorstel.

Op basis van alle uitkomsten adviseren wij jou over de beste manier om jouw leerdoelen te behalen.
 • Training op maat
 • 1 op 1 met een trainer
 • Passend in jouw agenda
 • Op jouw tijden en dagen

vraag nu je gratis intake aan

Waarom een Spaans taaltraining van OCD Opleidingen?

 • Jouw eigen persoonlijke trainer
 • 8.7 klantwaardering
 • Leren in kleine groepen of 1-op-1
 • Flexibel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie
 • Altijd een locatie bij jou in de buurt of bij jou op kantoor
 • Effectief en snel leren: jij kiest de data, tijden en de lesfrequentie

Volg OCD Opleidingen ook op sociale media: